Melwin Lycke Holm före EM-debuten.
Melwin Lycke Holm före EM-debuten. Bild: Christine Olsson/TT

Förkylning kan stoppa EM-dröm för Lycke Holm

EM-platsen kom med ett ultimatum – att göra det bättre än tidigare i år. Men en förkylning kan stoppa Melwin Lycke Holms förhoppning om att gå till EM-final i sitt första seniormästerskap.
– Jag vet inte hur kroppen kommer att svara, säger höjdhopparen.

ANNONS

19-åringen tycker ändå att det ska bli kul att mästerskapsdebutera på seniornivå.

– Det ska bli coolt att få vara med de stora grabbarna på riktigt, säger han.

Vid lunchtid på söndagen ställer han och Fabian Delryd upp i kvalet i höjdhopp på Olympiastadion i Rom.

Melwin Lycke Holm, son till förre höjdhopparstjärnan Stefan Holm, hade inte klarat svenska förbundets kvalgräns på 2,22 före uttagningen. Men ett lyckat träningspass övertygade förbundskaptenen Kajsa Bergqvist om att Lycke Holm mycket väl skulle kunna klara det på EM.

Dagen efter EM-uttagningen blev han förkyld och nu vet han inte om det ska gå att prestera med en lättare förkylning i 30 graders värme i kvalet.

ANNONS

– Förväntningarna ligger på att göra det bästa av situationen, för jag vet inte hur kroppen kommer att svara, säger han.

Att ha fått höra sin pappas berättelser om hur det är att vara på mästerskap kan vara till hjälp.

– Jag märkte det framför allt på mitt allra första mästerskap i fjol, junior-EM som jag vann. Jag har växt upp med storysarna om hur det är på EM, VM och OS från pappa och vet hur det funkar. Så jag känner mig som att jag vet vad jag håller på med.

Pappa Stefan Holm, som också är hans tränare, är på plats som stöd.

– Det är skönt att ha honom med sig, mest skönt att man har nån familj med sig mer än tränardelen, för jag vet vad jag ska göra när jag hoppar.

ANNONS