Alexander Isak tvåmålsskytt i Newcastles premiärseger

Alexander Isak har fått en drömstart på säsongen.
I Newcastles premiär mot Aston Villa gjorde svensken två mål – och efteråt hyllades han.
– Det han gör på andra målet är inget man kan lära en anfallare. Det är något man bara har, säger den förre anfallsstjärnan Jimmy Floyd Hasselbaink i Sky Sports sändning.

ANNONS
|

Premier League är igång och Newcastle United inledde säsongen med att möta Aston Villa på hemmaplan under lördagen. I Newcaste finns som bekant svenske anfallaren Alexander Isak, som nu har fått en drömstart på den här PL-säsongen.

Med bara 16 minuter spelade tryckte Alexander Isak in 2–1 till sitt lag efter en frisparksvariant.

Efter målet rådde det förvirring, eftersom flera spelare stod offside innan målet. VAR-rummet bedömde dock att dessa spelare inte påverkade spelet tillräckligt för att målet skulle dömas bort för offside.

I andra halvlek lyckades Alexander Isak återigen hitta nätet. Han krånglade sig fram till vänster i straffområdet och chippade sedan in bollen kyligt över Aston Villas målvakt Emiliano Martinez till 3–1.

ANNONS

Efteråt hyllades han av Viaplays expert Jonas Olsson.

– I första halvlek var han väldigt delaktig och effektiv. I den andra halvleken var han lysande. Chippen på det andra målet är världsklass, sade Olsson.

Förre anfallsstjärnan: ”Fröjd att se”

Även i England fick Isak beröm. Den förre storspelaren Gary Lineker, nu programledare för BBC:s Match of the day, var imponerad av anfallarens andra mål.

”Förtjusande avslut av Isak. Han är nu på delad förstaplats i skytteligan i Premier League, skev profilen på X, tidigare Twitter.

Hyllningskören fortsätter:

– Jag har gillat honom sen han kom. Tekniskt är han väldigt bra och spelar bra med ryggen mot målet. Allt kommer väldigt naturligt för honom, inget ser svårt ut. Det han gör på andra målet är inget man kan lära en anfallare. Det är något man bara har, säger den förre anfallsstjärnan Jimmy Floyd Hasselbaink, nu expert i Sky Sports.

– Han kommer bara bli bättre och bättre och det är en fröjd att se honom. Det är inte många av oss renodlade anfallare längre. Men han är en riktig ”striker” som kan göra mål, spela fram, dribbla, passa, allting, fortsatte Floyd Hasselbaink.

Alexander Isaks Newcastle vann till slut matchen med 5–1 och får alltså en drömstart på den nya Premier League-säsongen.

ANNONS

– Vi ville ge ett gott första intryck på säsongen. Och det lyckades vi med. Positivt att vi gjorde så många mål, säger Alexander Isak till Sky Sports efter matchen.

LÄS MER:Haaland sänkte nykomlingen – tvåmålsskytt direkt

LÄS MER:Förlust – men bra debut av Elanga

LÄS MER:Sex saker att ha koll på inför Premier League

ANNONS