Amin Affane lämnar IFK Göteborg

IFK Göteborg och Amin Affane har kommit överens om att bryta kontraktet, det skriver klubben på sin hemsida.
– Ett bra läge där båda parter inte är nöjda med utfallet, säger Pontus Farnerud.

ANNONS
|

Det blev knappast som varken IFK Göteborg eller Amin Affane hoppats på.

Mittfältaren värvades från AIK 2018 - tänkt att bli en nyckelspelare och motor i det blåvita offensiva spelet. Så blev det aldrig - långt därifrån.

Under sina totalt 59 matcher i IFK Göteborg har det endast blivit ett mål och en assist. Han lånades dessutom ut ett halvår till Örgryte IS, även där gäckade offensiven för honom och under senaste säsongen blev det bara fem inhopp för Blåvitt.

Nu meddelar klubben att man kommit överens med Affane om att bryta kontraktet, ett halvår innan det skulle gått ut.

ANNONS

– Med tanke att han har ett halvår kvar på sitt kontrakt och båda parter inte är nöjda med utfallet kände vi att det var ett bra läge nu, där han kan hitta en ny klubb och vi kan frigöra lite utrymme för nya spelare, säger sportchefen Pontus Farnerud.

Vad innebär det ekonomiskt att han lämnar?

– Det är helheten vi tittar på. Där känner vi att det är en bra lösning.

LÄS MER:Isak Dahlqvist klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg ville bryta kontraktet tidigare

GP har tidigare rapporterat om att IFK Göteborg velat bryta kontraktet med Amin Affane under utlåningen i Örgryte.

Mycket på grund av att han under 2019 hade en taxerad inkomst på 847 257 kronor, pengar man gärna spenderat på annat håll.

I en tidigare intervju har sportchef Pontus Farnerud gett sin syn på Affanes situation i Göteborg.

– Både klubben och Amin har nog en önskan om att det hade varit bättre utdelning på hans tid i IFK Göteborg. Det är både han och klubben ärliga om.

Varför har det blivit som det har blivit?

– Det finns säkert många faktorer bakom. Det är svårt för mig att svara på hela resan och situationen från början. Nu är det helt enkelt så att vi har väldigt många duktiga spelare på den positionen. Det är tränaren som tar ut laget och där har Amin sällan varit med i startelvan.

ANNONS

LÄS MER:André Calisir lämnar IFK Göteborg

Farnerud: ”Kan hända mer”

Nu är det 2021 och Pontus Farnerud arbetar hårt med att bygga den kommande IFK-truppen.

– Det är fullt upp kan jag säga. Man växer in i det och vill att det ska bli så bra som möjligt. Man tar hela tiden beslut som göra att man känner sig starkare.

Förutom att André Calisir lämnat för spel i Grekland, Sargon Abraham gått till Degerfors och kontraktet med Amin Affane brutits tittar Pontus Farnerud även på spelare in.

– Det är långa processer, svåra processer. Det finns fortfarande intresse för våra spelare. Det kan hända mer saker med spelare ut, det är ganska troligt till och med, säger han.

ANNONS