Andreas Pyndts besked om framtiden: ”Så det ser ut”

Andreas Pyndt, 23, blev snabbt en nyckelspelare för IFK Göteborg. Dock är dansken bara inlånad fram till sommaren – där han nu ger tydligt besked kring sin framtid.

ANNONS
|

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg.

Under träningslägret i Portugal jagade IFK Göteborg fortfarande förstärkningar. Då hittade man en en dryg halvtimme bort där man fick tag i Andreas Pyndt som lånades in från Silkeborg.

Ett lån som sträcker sig över matchen mot Elfsborg.

Ett lån som inte innehåller någon köpoption.

Därför ser mötet med just Elfsborg ut att bli Andreas Pyndts sista. Den danske mittfältaren är istället ärlig med att han tror att han kommer starta upp hos Silkeborg efter semestern.

– Ja, jag tror jag startar där så som det ser ut nu. Jag kommer ta det som det kommer och hoppas jag kan spela sista nu. Sedan är det ledigt och då kan allt hända, säger han.

ANNONS

Silkeborg vill ha dig tillbaka? Vad har klubben sagt?

– Jag har inte pratat så mycket med dem. Jag såg i media att Ola (Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg) pratat om att Silkeborg inte ville sälja mig. Men jag tar det som det kommer.

Har du pratat med Ola?

– Jag har inte pratat med honom. Jag såg det bara.

Om Silkeborg inte vill sälja dig, då blir du ju kvar?

– Ja, så enkelt är det. Men vi får se.

Pyndt tror på vändning för Blåvitt: ”Ser potentialen”

De senaste matcherna har han missat efter en skada men hoppas vara tillbaka mot Elfsborg. Men Andreas Pyndt är ändå väldigt nöjd med sina månader i Göteborg och framförallt att han fått speltid.

– Det har varit väldigt bra. Jag har fått speltid, det är många supportrar, anläggningen är fantastisk och det har varit en bra erfarenhet det här. Sedan har resultaten inte varit som vi hoppats, men jag ser potentialen i laget. Vi är nära och vi måste bara pusha på så kommer det att komma, säger han.

Vill du stanna om det skulle vara en möjlighet?

– Ja, givetvis. Det kan vara ett bra alternativ för mig att vara här. Jag vill bara spela matcher och jag har sagt det förr men det är så mycket potential i den här klubben. Jag ser det på träningarna och på matcherna. Det kommer att gå vår väg och med den här staden, supportrarna, wow. Det kan bli helt fantastiskt.

ANNONS

LÄS MER:Fotbollspanelen efter omgång elva

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborgs förlust mot AIK

LÄS MER:Duon som ska förändra IFK Göteborg – möt Jens Askou och Sindre Tjelmeland

ANNONS