Astrit Selmani bekräftar intresse från IFK Göteborg

Sportbladet har tidigare rapporterat att Blåvitt jagar Astrit Selmani.
Nu bekräftar han samtal med klubben.
– Intresse har funnits, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Blåvitt har en tung vår bakom sig. Laget parkerar på kvalplats inför den allsvenska omstarten, en stor anledning till detta är lagets bristfälliga målproduktion.

Klubben jagar därför offensiva förstärkningar under transferfönstret, under fredagen presenterade man också den danske kantspringaren Thomas Santos.

Laget verkar dessutom vara ute efter en nia. I mitten på juni rapporterade Sportbladet att Astrit Selmani fanns med på listan. Nu bekräftar han att han varit i kontakt med klubben.

– Intresse har funnits. Det har varit lite smått snack i början av juni men inget direkt konkret. Det har mest varit att man kollat läget. Ett par andra allsvenska klubbar till har kollat läget men det finns inget konkret. Jag är öppen för allsvenskan. Det viktigaste för mig är att hitta glädjen och spela igen, men något konkret har jag inte haft att ta ställning till. Många har ringt och varit intresserade men jag har gett alla samma svar - att jag är öppen för allsvenskan och utlandet, säger han till Expressen.

ANNONS

”Är ingen hemlighet”

Selmani tillhör israeliska Hapoel Beer Sheva men berättar för Expressen att detta mycket väl snart kan komma att ändras.

– Det är ingen hemlighet att både jag och klubben tittar på en lösning. Jag har ett år kvar på kontraktet. De har dragit i gång sin försäsong och jag ska eventuellt dit nästa vecka men det är ingen stress där heller. Vi kollar på olika möjligheter för att lösa situationen, säger han.

Selmani fick sitt stora genombrott i Varberg, under sin allsvenska debutsäsong svarade han för 15 mål innan han såldes till Hammarby. Han tog därifrån steget till Israel men tillbringade slutet på förra säsongen på lån i danska Midtjylland.

Han säger att han gärna stannar utomlands – men att allsvenskan inte heller är fy skam.

– Det är viktigt att tänka på familjen. Man kan inte bara ta vilket projekt som helst. Klart jag är öppen för utlandet men det ska vara en bra vision och klubb. Inget sista minuten. Så länge det finns en plan för mig är jag intresserad. Jag vill hitta glädjen och matchformen som jag vet att jag har i mig. Det börjar hända lite nu och rör på sig, men så länge jag inte har något på bordet så är jag öppen för allt, säger han.

ANNONS

IFK Göteborg inleder höstsäsongen när man på söndag gästar Halmstad.

LÄS MER:Thomas Santos klar för IFK Göteborg

LÄS MER:Linus Carlstrands fysiska utveckling i IFK Göteborg

LÄS MER:Emil Salomonsson har gift sig

ANNONS