Atletico Madrid och Juventus kommer till Ullevi

Den 11 augusti är ett datum värt att lägga på minnet.
Då kommer två av världens bästa fotbollslag till Göteborg. Atletico Madrid och Juventus ställs mot varandra i ett genrep på Ullevi.

ANNONS
|

Den italienska toppserien Serie A och den spanska motsvarigheten La Liga startar snart. I mitten av augusti är det dags och förberedelserna har skruvats upp rejält.

Inför seriepremiärerna har två stora giganter från de olika länderna, Atletico Madrid och Juventus, kommit överens om att mäta sig mot varandra i ett genrep.

Och inte på vilken plats som helst.

Stjärnorna kommer till Ullevi

Den 11 augusti kommer topplagen till Göteborg för att spela mot varandra och för att leverera högklassig fotboll på Ullevi.

Eftersom matchen är den sista innan seriestarterna väntas de ställa upp med sina bästa spelare på planen. Det betyder att många fotbollsstjärnor som nyligen synts i bland annat fotbolls EM och Copa America kommer glänsa på arenan.

ANNONS

Några av de stora profilerna som väntas göra intåg är Antoine Griezmann, Dusan Vlahovic, Adrien Rabiot, Manuel Locatelli och Álvaro Morata.

BK Häcken är lokal medarrangör för matchen. Klubbens evenemangschef:

– Det är såklart affärsmässigt positivt för oss men också roligt att hjälpa till att lyfta den internationella fotbollen, säger Anders Albertsson i ett pressmeddelande.

Got events evenemangschef Henrik Jutbring:

– Vi är mycket glada över att få se ett nytt evenemang på Ullevi i sommar! Det blir fotboll i världsklass som kommer att locka både göteborgare och tillresta till vår legendariska fotbollsarena.

Manuel Locatelli är en av stjärnorna som kommer till Göteborg.
Manuel Locatelli är en av stjärnorna som kommer till Göteborg. Bild: DANIELE MASCOLO

LÄS MER:Göteborg är Sveriges bästa idrottsstad 2024

LÄS MER:Här sänds din favoritsport – och så mycket kostar det

LÄS MER:Så vill Göteborgs stad lösa fotbollsplanskrisen

ANNONS