Barack Obama hyllar Marcus Rashford

Manchester United-spelaren Marcus Rashford, 23, hyllas av USA:s före detta president Barack Obama. Detta efter att han ifrågasatte hur vissa familjer skulle mätta barnens magar när skolorna stängde. – Marcus är mycket längre fram än vad jag var när jag var 23, säger Barack Obama i ett klipp på sociala medier.

ANNONS
|

Det var när coronapandemin tvingade skolorna i England att stänga som Manchester Uniteds Marcus Rashford lyfte frågan kring hur alla föräldrar skulle ha råd med mat till sina barn, som normalt sett äter i skolan. Han författade bland annat ett öppet brev där han övertygade den brittiska regeringen att ge extra stöd till dessa utsatta barn. Han startade också en insamling för detta ändamålet. Siffran som insamlingen är uppe i är drygt en kvarts miljard kronor.

LÄS MER:Från serieledare – till tre raka förluster för Gais: ”Alla mår dåligt”

Fotbollsstjärnans initiativ har gett eko världen över. Och nu hyllas Rashford även av USA:s före detta president Barack Obama. I ett klipp i sociala medier, där Obama pratar med Rashford via ett videosamtal, uttrycker den tidigare presidenten sin vördnad för denna typ av aktioner.

ANNONS

– Marcus är mycket längre fram än vad jag var när jag var 23. Jag försökte fortfarande lista ut saker då. När du tittar på denna typen av rörelser så är det ofta unga människor som startar dessa, säger Obama i klippet.

Marcus Rashford svarade på videosamtalet i sitt hem och har berättat för CNN att det var en smått surrealistisk känsla att svara på samtalet.

– Jag sitter i mitt kök i Manchester och pratar med president Obama. Men direkt fick han mig att känna mig lugn, säger Rashford.

LÄS MER:Emil Holm om valet att lämna IFK Göteborg och lyftet i Danmark

I torsdags spelade Marcus Rashford Europa League-final med sitt Manchester United och föll på straffar mot Villareal. Manchester United slutade tvåa i Premier League och Marcus Rashford gjorde elva mål. Marcus Rashford är uttagen i Englands bruttotrupp till EM som fastställs 1 juni.

ANNONS