Besvikelsen i Gais – trots poäng mot Malmö: ”Missnöjd”

Gais har överraskat som nykomlingar. Efter 0–0 mot överlägsna serieledarna Malmö var det rejält besviket i grönsvart, något som tydligt visar på hur långt man kommit redan i år.
– Vi tar steg hela tiden, säger Gustav Lundgren.

ANNONS
|

Få det senaste om Gais – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Gais och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Grönsvart.

Klicka här för att följa Gais

Överlägsna serieledarna Malmö kom till Göteborg. Då visade Gais ingen respekt utan körde sitt spel och efteråt var Fredrik Holmberg väldigt nöjd med sina spelare. Särskilt över det mod han fick se och att de grönsvarta vågade spela som man vill göra, även mot landets bästa lag.

Matchen slutade dock 0–0.

Gais hade flera fina målchanser, en boll i mål av Mervan Celik som vinkades bort för offside, ett mål som de grönsvarta tyckte var onside och så även de flesta andra.

Det var en insats som imponerade.

Efteråt var missnöjet stort hos spelarna.

– Nu såhär är man missnöjd. Det känns som att vi är närmast med bortdömt mål och det är surt. Det är en hyfsat jämn match men där vi är något närmare. Jag tycker vi har ganska bra koll på dem, säger Gustav Lundgren.

ANNONS

Vad säger det om er resa i år att ni är missnöjda med en pinne mot Malmö?

– Vi är på gång nu tycker jag. Vi spelar bättre och det här var en av de bästa prestationerna för året. I andra halvlek tar vi kliv med bollen, har ett lugn därbak och spelar oss förbi deras press. Vi tar steg hela tiden.

Topplagen trivs inte mot Gais: ”Inte så roligt för dem”

Axel Henriksson var i vanlig ordning iblandad i flera dueller och hade själv också ett läge att trycka dit bollen. Den gången fick han dock se Ricardo Friedrich flaxa till och få undan bollen.

– Vi skapar tillräckligt för att göra ett mål åtminstone. Jag har min chans, Mervan (Celik) har chanser, ”Alex” (Alexander Ahl Holmström) har chanser, alla har en chans men det är segt att vi inte får dit den, säger han.

Vad tycker du om er insats mot serieledarna?

– Det är skitroligt att vi tar sådana här steg som vi har gjort. I bortamatchen mot Malmö var vi inte nära men försökte mäta oss och stå högt på dem, det lyckades vi ännu bättre idag och det är kul att vi tar steg på ett par månader.

Det känns som många av topplagen inte trivs mot er?

ANNONS

– Det kan nog vara rätt. Första 15-20 minuterna försökte Malmö spela genom mitten men det var inte så roligt för dem för då smäller det. Då kom det lite längre bollar och de märkte nog att det är jobbigt att spela centralt på Gais.

Noréns hyllning av lagkamraterna: ”Känner en stolthet”

Axel Norén agerade räddande ängel vid ett tillfälle. För inom loppet av en dryg minut skapade Malmö sina tre bästa lägen i matchen. Där just Norén lyckades styra en nick från Pontus Jansson i ribban.

Men mittbacken var stolt över sitt lag efteråt.

– Jag känner både en stolthet och att man är missnöjd. Det är klart att man egentligen borde vara nöjd med en poäng mot Malmö men sett till de lägen vi skapar då är jag missnöjd. Visst, Malmö har många matcher nu men vi kör all in och det är ett bra lag vi möter men vi ger dem en bra match också, säger han och fortsätter:

– Det enda som saknas är väl målet.

LÄS MER:Fem punkter efter Gais–Malmö FF

LÄS MER:Utländsk klubb på plats – för att scouta Gais Gustav Lundgren

LÄS MER:Mervan Celiks reaktion – när han får se situationen: ”Är inte offside”

ANNONS