BK Häcken gör en historisk värvning – värvar japansk landslagsspelare

BK Häcken gör en försvarsförstärkning inför guldracet – japanskan Hikaru Kitagawa ansluter från Japan.
– Hon är en väldigt skicklig fotbollsspelare, säger klubbens fotbollsansvarig Christian Lundström om värvningen till klubbens hemsida.

ANNONS
|

BK Häcken rustar inför höstsäsongen, där de just nu ligger på en tredjeplats i damallsvenskan.

Nu värvar de in japanska försvararen Hikaru Kitagawa som kommer närmast från INAC Kobe Leonessa, där hon under förra säsongen gjorde 22 ligamatcher.

Kitagawa, som framför allt spelar som vänsterback, har skrivit på ett avtal som gäller över 2026 och är nöjd över att komma till Hisingen:

– Jag är nöjd över att kunna anta min första utmaning utomlands i den underbara klubben BK Häcken. Jag är väldigt glad över att vara här och jag tackar klubben för att ha välkomnat mig. Jag är exalterad och ser fram emot att spela här, säger Hikaru Kitagawa till klubbens hemsida.

ANNONS

Blir historisk

27-åringen blir därmed den första i klubben från Japan någonsin. Om att bli historisk som första japanska spelare i Häcken säger hon:

– Jag är glad över att bli välkomnad som den första japanen. Jag skulle vilja kommunicera med supportrarna och bygga en bra relation med dem.

Christian Lundström, BK Häckens fotbollsansvarig för damerna, är nöjd över värvningen:

– Vi har följt japanska ligan en längre tid och nu känns det väldigt rätt med Hikaru. Hon är en väldigt skicklig fotbollsspelare. Hon spelar i japanska landslaget och har en otroligt fin vänsterfot. Det var kul att se att hon presterade bra på OS. Hikaru kommer tillföra en ny nivå rent tekniskt och hennes passningsskicklighet kommer tillföra mycket till oss, säger han.

– Hon är en väldigt offensiv ytterback som passar bra in i vårt sätt att spela. Hon har en förmåga att följa med upp i anfall, är målfarlig och har bra serve på fasta situationer.

Häcken möter toppkonkurrenten Hammarby på onsdag kväll.

LÄS MER:Häckens trupp talar för en rolig höst på Hisingen

LÄS MER:BK Häcken vann efter lekfullt drömmål

ANNONS