Blåvitt slog Norrköping – inför ögonen på Billborn

Kamratmöte på Ullevi i genrepet inför den allsvenska återstarten.
Då slog Blåvitt IFK Norrköping med 1–0.
Målet gjordes av Laurs Skjellerup i femte minuten.

ANNONS
|

Matchen spelades inför ögonen på nye tränaren Stefan Billborn, som gör sitt första träningspass på fredag och nu satt på hedersläktaren tillsammans med sin assisterande Joachim Björklund. Vid sidlinjen stod interimtränaren Sindre Tjelmeland.

Trots att Gamla Ullevi var utbytt mot Ullevi och att det knappast var någon storpublik (1 110 åskådare är rätt öde på den stora arenan) så inledde Blåvitt, sin vana trogen, piggt. Och efter bara fem minuter kom ledningsmålet.

Santos med fin assist till Skjellerup

Thomas Santos rann igenom i djupled och slog en hård passning längs marken till Laurs Skjellerup. Centertanken avslutade direkt med vänstern i öppet mål. Ett snyggt mål som kom till efter en omställning.

ANNONS

Blåvitt var det bättre laget under resten av första halvlek, men hade svårt att skapa fler kvalificerade målchanser. Sebastian Ohlsson fick bollen i ett bra läge, men förstod inte hur fri han var. Därför kom avslutet för tidigt och kunde enkelt plockas ner av David Andersson i Norrköpingsmålet.

Den andra halvleken var inledningsvis mycket händelsefattig. Tempot var lägre än starten av första, felpassningarna fler och chanserna obefintliga. Inte förrän i 62:a minuten fick Peking ett bra läge när Ture Sandberg sköt innanför straffområdet, men Bishesari i Blåvittmålet klarade.

Mer påkopplat Blåvitt

Annars var göteborgarna mer på hugget, vann fler dueller och gav inte Norrköping särskilt lång tid med bilen. Östgötarna såg stressade ut.

Men att påstå att det var blåvit propagandafotboll vore att fara med osanning. Inget av lagen gjorde särskilt inspirerande insatser, vilket inte är att vänta i en träningsmatch under ett EM-uppehåll, men hemmalaget var åtminstone bättre. De visade stundtals tendenser med bollen, men nog har Stefan Billborn mycket att jobba med när han stämplar in på allvar på fredag.

Men Norrköping borde ha kvitterat i 77:e minuten. De spelade sig igenom det blåvita försvaret och bollen landade hos Vito Hammershöy-Mistrati som lyckades skjuta över från mycket nära håll.

På tilläggstid fick Tim Prica ett superläge men Bishesari gjorde en riktigt kvalificerad räddning. Även Malick Yalcouyé, i vanlig ordning pigg, fick en bra chans på slutet, men missade från nära håll. Därmed stod sig 1–0-resultatet från i halvtid, och Blåvitt vann rättvist.

ANNONS

Så startade IFK Göteborg (4–3–3):

Elis Bishesari – Sebastian Ohlsson, Gustav Svensson, Sebastian Hausner, Oscar Wendt – Malick Yalcouyé, Anders Trondsen, Kolbeinn Thordarson – Thomas Santos, Laurs Skjellerup, Lucas Kåhed

ANNONS