Blåvitt-veteranernas sågning av laget: ”Det är under all kritik”

AIK var klart bättre än IFK Göteborg. Ändå tog bortalaget ledningen två gånger om – innan raset kom och efteråt var flera av lagets veteraner rejält kritiska mot laget och deras insats.
– Det är under all kritik, säger Sebastian Ohlsson.
– Det är skit, säger Oscar Wendt.

ANNONS
|

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg.

IFK Göteborg är vana att komma ut fyllda med energi och skölja över sina motståndare första halvtimmen i matcherna för att sedan krokna lite. Mot AIK var det istället hemmalaget som dominerade från första stund på Friends Arena.

Det var chans på chans.

Det var ribbträffar och fina räddningar av Elis Bishesari.

Mitt i den AIK-pressen kom ledningsmålet.

Ett oväntat sådant när Paulos Abraham hittade Oscar Pettersson och vips så hade de blåvita tystat hemmapubliken för en stund. Men den glädjen blev kortvarig för Omar Faraj var kyligheten själv när han placerade in kvitteringen.

Efter paus började återigen AIK bäst och Elis Bishesari fick visa att han kan rädda bollar på löpande band. Då slog de blåvita till igen – lika ologiskt som det första målet när Oscar Wendt dundrade in bollen efter en hörna.

ANNONS

Någon energi av det fick de dock inte.

För Anton Saletros kvitterade omgående efter svagt försvarsspel av IFK Göteborg.

Då var det 2–2.

Det blev 3–2 till AIK efter ett självmål av Gustav Svensson.

– Vad ska jag säga? Det är för jävligt ...man vill aldrig sätta sitt lag i den situationen, säger han.

Du gjorde även självmål här för ett år sedan, är det en förbannelse?

– Nej, det är det inte.

Spelarnas sågning efteråt: ”Vi förtjänar inte att vinna”

Efter det fortsatte målen trilla in. Dino Besirovic satte fyran innan Ioannis Pittas rundade Elis Bishesari och det var 5–2 till AIK efter att de blåvita helt rasat ihop i slutet av matchen.

Efteråt var de blåvita veteranerna starkt kritiska mot sig själva och lagets insats.

– Vi kommer in fel i det från början, vi ligger fel, har fel tajming i passningsspelet. Vi ligger fel offensivt och defensivt. Vi gör 1–0 och 2–1 men får ändå ingen energi av dte som man brukar. Det var inte jättemycket som var positivt som man kan ta med sig, säger Gustav Svensson.

– Vi förtjänar inte att vinna. Vi gör inte det vi pratat om innan matchen. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är men det är inte tillräckligt bra. Det är under all kritik att släppa in fem mål. Det är för dåligt, säger Sebastian Ohlsson.

ANNONS

Oscar Wendts frustration: ”Får bita mig i tungan”

Oscar Wendt höll med sina lagkamrater:

– Det är supertungt, givetvis. Det är en alldeles för stor förlust och en alldeles för dålig insats av oss sett över hela matchen men framförallt på slutet, säger han.

Ni låter det rinna iväg?

– Ja, det är skit.

För IFK Göteborg väntar nu en match (Elfsborg, hemma) innan allsvenska tar ett litet sommaruppehåll. Inför den omgången ligger de blåvita precis ovanför negativ kvalplats.

Men att summera våren här och nu ville inte Oscar Wendt göra.

– Fråga mig efter matchen mot Elfsborg så ska du få ett svar, säger han.

Du vill inte säga något nu?

– Just nu har vi torskat här och jag behöver få bort den känslan. Känslan i mig nu är mycket mer kopplat till dagens match än vårsäsongen. Om jag ska ge ett ärligt svar så måste det här lägga sig för annars får jag bita mig i tungan över vad jag egentligen vill säga.

Så startade IFK Göteborg: 4–3–3

Elis Bishesari – Thomas Santos, Gustav Svensson, Adam Carlén, Sebastian Ohlsson (Sebastian Hausner, 68)– Lucas Kåhed (Oscar Wendt, 45), Kolbeinn Thordarson, Malick Yalcouyé – Oscar Pettersson (Melvin Koliqi, 77), Linus Carlstrand (Gustaf Norlin, 68), Paulos Abraham.

LÄS MER:Duon som ska förändra IFK Göteborg – möt Jens Askou och Sindre Tjelmeland

LÄS MER:Ola Larsson om Suleiman Abdullahi: ”Jag vet inte”

LÄS MER:Ola Larsson om storklubbarnas intresse för Malick Yalcouyé

ANNONS