Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg.
Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blåvitts drag – lämnar Göteborg

IFK Göteborg ligger i botten av allsvenskan och har bara en seger på de åtta senaste matcherna.
Nu åker laget plötsligt på ett miniläger i Bohuslän.
– Nu åker vi iväg med stab och trupp och lägger stort fokus på att svetsa oss samman, säger klubbens tekniske direktör Ola Larsson till klubbens hemsida.

ANNONS
|

IFK Göteborg har haft en tuff start på höstsäsongen. Laget har endast vunnit en av sina åtta senaste matcher och är en poäng ovanför kvalstrecket i allsvenskan. I helgen blev det en förlust mot Elfsborg med 3-1.

– Det är tungt, såklart. Det är en jävligt dålig insats och ett tungt resultat. En sådan här insats är katastrof oavsett vart man ligger i tabellen. Det är allvar och vi behöver titta på vad vi kan göra, sa IFK Göteborg-spelaren August Erlingmark till GP efter förlusten.

Efter att ha varit lediga på tisdagen åker nu laget på ett miniläger utanför Strömstad, något som Expressen först rapporterade. Blåvitt skriver på sin hemsida att man efter onsdagens förmiddagspass åker till Daftö resort i två dagar.

ANNONS

– Vi har en hel del nya personer på plats under sommaren, både spelare och ledare. Nu åker vi iväg med stab och trupp och lägger stort fokus på att svetsa oss samman och stärka relationerna i gruppen, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg till klubbens hemsida.

IFK Göteborg skriver att träningarna kommer att vara öppna under lägret för publik och media men att de önskar att lämnas ifred när de befinner sig på resorten.

På söndag tar laget emot Hammarby på Gamla Ullevi.

LÄS MER:Nikolai Baden kastades rätt in i startelvan – efter två träningar

LÄS MER:IFK Göteborg överkört och utspelat: ”Vi måste rensa”

ANNONS