Boskos udda drag när Utsikten förlorade mot Öster

Utsiktens BK släppte in två mål på tre minuter. Tränare Bosko Orovic försökte väcka laget med ett kvadrupelbyte efter en halvtimme men det hjälpte föga när Öster höll ut och vann.

|

I 33:e minuten valde Orovic att agera. Fyra spelare ut, fyra nya spelare in. Det oväntade kvadrupelbytet följdes efter att Öster tagit en blixtartad 2–0-ledning.

Adam Bergmark Wiberg var spelaren som gav hemmalaget ledningen i 21:a minuten. Tre minuter senare stod det 2–0 till hemmalaget efter att Alibek Aliev utökat.

Resultatet stod sig första halvlek ut och i tv-intervjun förklarade Orovic anledning till att han agerade så tidigt i matchen.

– Det var småpojkar som mötte män där ett tag. De vann 99,99 procent av alla dueller. De sprang igenom oss som att vi var koner. Det var tvunget att göra något för att stoppa blödningen, säger han till Max.

Utsikten blev överkört i andra

Orovic säger att han tycker att bytet gav en spelmässig effekt i första halvlek, men när spelarna kom ut på plan igen för andra halvlek så var det Öster som utökade till 3–0.

Göteborgsklubben sprattlade till och reducerade genom Ivo Pekalski men Öster kunde alltid hålla ett steg före.

Matchen slutade till sist 5–2 till Öster efter att Vladimir Rodic gjort hemmalagets sista mål.

Förlusten innebär att Utsiktens BK nu har fem raka matcher utan seger.

Så startade Utsiktens BK (4–4–2)

Elias Hadaya – Sebastian Lagerlund, Jesper Brandt, Kevin Rodeblad Lowe, Malkolm Moenza – Allan Mohideen, Suleman Zurmati, Alexander Faltsetas, Karl Bohm – Robin Book, Lucas Lima.