Helsingborgs Dennis Olsson och Jon Birkfeldt manar Helsingborgssupportrarna att lugna sig efter att bengaler kastats in i början av matchen. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Bråk och bengalkastning i Skånederbyt

Stekhett fotbollsderby mellan Landskrona och Helsingborg i superettan. Då avbröts matchen efter att bengaler kastats in på planen. Efter matchen hamnade dessutom Landskrona-målvakten i bråk med de egna supportrarna.
– Det såg inte hjärtligt ut, säger Max kommentator Ramin Nouri.

|

Det har varit stökiga matcher tidigare mellan Landskrona och Helsingborg. Stökigt blev det även under tisdagskvällen.

Det hade bara gått sju minuter när domare Farouk Ben Ahmed Nehdi blåste av matchen för att kalla spelarna av gräsmattan. Då hade bengaler tänts och kastas in på planen.

Under avbrottet var flera spelare från bägge lagen framme vid respektive klack för att prata med sina supportar.

Matchen var avbruten i fem minuter innan den kunde återupptas. Då gick tabellfyran Helsingborg och vann med 0–1 mot största rivalen.

Målvakten i konfrontation med egna supportrarna

När slutsignalen ljöd hamnade dessutom Landskrona-målvakten Amr kaddoura i konfrontation med de egna supportrarna. Kaddoura klättrade över reklamskyltarna vid planen och hamnade i en dispyt med fansen.

– Det såg inte hjärtligt ut. Och så skriker han ”släpp mig” till sin lagkamrat. Det är ingen vidare harmoni i detta Landskrona, säger Max kommentator Ramin Nouri.

Amr Kaddoura vid delar av publiken efter Skånederbyt.
Amr Kaddoura vid delar av publiken efter Skånederbyt. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Landskronas 0–1-förlust innebar att laget nu endast vunnit en av de sju senaste matcherna.

Bois-spelaren Philip Andersson försökte tona ner det som skedde efter slutsignal i tv-intervjun.

– Det blev lite tjafs, vilket är förståeligt, de är lika besvikna som vi, sa lagkapten i Max.

Med sex omgångar kvar av superettan ligger Landskrona fortsatt tvåa på 42 poäng. Helsingborg jagar bakom på fjärde plats med 40 poäng.