Brödernas fina stund med supportrarna – efter viktiga segern

Petad i sju raka matcher.
När Arber Zeneli fick chansen från start igen avgjorde han mot Halmstad med matchens enda mål.
Efteråt sjöng supportrarna om honom och lillebrorsan Besfort.
– Väldigt kul att de har en ramsa för oss två, säger Arber efter 1–0 på Örjans vall.

ANNONS
|

Arber Zeneli hade inte fått starta sedan början av augusti och berättade i veckan att det varit en tuff period. Mot Halmstad stod han nedskriven i startelvan och gick ut på Örjans valls fina gräsmatta till höger i anfallet.

Det tog tre minuter. Sedan hade Zeneli den äldre dunkat in en andraboll efter en hörna i Tim Rönnings högra hörn.

– Väldigt skönt. Det har varit en tuff period och nu fick jag chansen. Det var skönt att jag fick spela och att jag kunde bidra med ett mål, säger 29-åringen.

Elfsborg kontrollerade stora delar av första halvlek och fick stundtals upp en rytm i passningsspelet. Men när det väl skulle skapas chanser fanns inte skärpan i Halmstads straffområde.

ANNONS

– Vi har några fötter som individuellt inte kommer upp i absolut högsta nivå. Då får vi svårt att bygga det tempo som vi önskar, säger managern Oscar Hiljemark.

Offensivt balanserat mittfält

Elfsborg startade med ett ganska offensivt viktat lag. På det centrala mittfältet spelade Besfort Zeneli tillsammans med Ahmed Qasem. Två spelare som inte direkt är kända för sina defensiva kvaliteter.

– Tidigare har det varit lite mer naturligt att jag varit den offensivare, säger Besfort Zeneli. Men jag tyckte vi balanserade det bra. När han gick upp höll jag mig mer defensivt och vice versa. Ahmed är en smart spelare som kan spela på olika positioner. Så det var ganska enkelt.

Jättemiss av Halmstad

I andra halvlek höjde sig Halmstad och islänningen Gisli Eyjólfsson borde definitivt ha gjort mål när han fick öppet mål från tre meters håll. Men på något obegripligt sätt lyckades han skjuta rakt i famnen på Isak Pettersson som var långt åt sidan.

Halmstad forcerade sedan för ett kvitteringsmål, bland annat genom att lyfta upp målvakten Tim Rönning i Elfsborgs straffområde. Visst blev det lite farligt här och var, men Elfsborg redde ut det.

Efter segern sjöng Elfsborgs tillresta klack om Zenelibröderna.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är kul att de har en ramsa om oss. Det har inte blivit så mycket speltid med honom men förhoppningsvis fortsätter jag så här så jag får fler chanser, säger Arber.

ANNONS

Tre poäng från Europaplats

I och med segern är femteplacerade Elfsborg bara tre poäng efter tvåan Hammarby och trean Djurgården med en match mer spelad. Europaplatserna är i allra högsta grad inom räckhåll. Samtidigt väntar Europa Leagues huvudturnering som drar igång 25 september när Elfsborg åker till Nederländerna och möter AZ.

– Vi har gjort det (kombinerat allsvenskan med Europa League) ganska bra hittills. Nu kommer det självklart bli matcher. Men vi ska ha bra rehab och återhämtningsträningar och jag tror att alla är taggade. Det kommer bara ge oss en boost. Vi välkomnar det med öppna armar, säger Arber Zeneli.

Så startade Elfsborg (3–4–3):

Isak Pettersson – Sebastian Holmén, Ibrahim Buhari, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Besfort Zeneli, Ahmed Qasem, Niklas Hult – Arber Zeneli, Michael Baidoo, Jalal Abdullai

LÄS MER:Zeneli talar ut om petningarna: ”Har blivit tvärtom”

ANNONS