Cole Palmers galna show – fyra mål på 20 minuter

Chelseas Cole Palmer hade en skaplig dag på jobbet.
22-åringen blev historisk när han var först någonsin i Premier League med att göra fyra mål – i en och samma halvlek.
Samtidigt blev det desto mer dramatiskt i norra London, där Arsenal avgjorde på tilläggstid.

|

Chelsea har haft en turbulent tid under de senaste åren, med stor omsättning på både spelare och tränare utan vidare sportslig framgång.

Men en satsning som klubben fått träff på är värvningen av Cole Palmer, och under lördagen slog 22-åringen till med en historisk succé. Engelsmannen slog till med fyra mål när Chelsea slog Brighton med 4–2 på hemmaplan. Och samtliga kom inom 20 minuter.

Galen frispark

Det första kom i den 21:a matchminuten, när Brighton bjöd Chelsea på ledningsmålet. Sju minuter senare slog han till från straffpunkten, och efter ytterligare tre minuters spel stod han för ett drömmål, när han knorrade upp en frispark i krysset och fullbordade hattricket.

Men Palmer var inte nöjd där, och gjorde sitt fjärde mål för halvleken i den 41:a minuten.

Därmed skriver 22-åringen in sig i historieböckerna som den första spelaren någonsin i Premier League att göra fyra mål i en och samma halvlek.

Han står nu på sex mål och fyra assist efter sex omgångar och är på god väg mot att följa upp sin succéartade debutsäsong i Londonklubben, där han stod för 22 mål och elva assist i ligan.

Avgjorde på tilläggstid

Desto mer dramatiskt var det i en annan del av London, där Arsenal tog emot Leicester. Efter en halvtidsledning med 2–0 gick “The Gunners” mot en tämligen säker hemmaseger.

Men trepoängaren var allt annan än säker. Leicesters ytterback James Justin stod för dubbla mål i den andra halvleken, och kvitterade till 2–2.

Det hela såg ut att sluta oavgjort, men i den fjärde tilläggsminuten lyckades Leandro Trossard, via en Leicesterback, sätta dit 3–2 till Arsenal. I matchens sista minut hann också Kai Havertz göra 4–2, och fastställa slutresultatet.

Därmed kliver Arsenal upp som delad tabelletta, med lika många poäng som Manchester City.