Damallsvenskt toppmöte slutade oavgjort: ”Det blir stökigt”

Häcken och Kristianstad spelade oavgjort, 0–0, efter en jämn och hård drabbning.
Det var en repris på deras senaste möte som även det slutade oavgjort.
– Det gör mig väldigt besviken, säger Häckens tränare Mak Lind efter matchen.

ANNONS
|

Under söndagen ställdes tabelltvåan Häcken mot tabellfyran Kristianstad på Bravida Arena.

Lagen delade på poängen i förra mötet nere i Kristianstad som slutade oavgjort efter en sen kvittering av Häcken.

Och returmötet skulle inte vara mindre jämn.

Ett ställningskrig infann sig i första halvlek där Häcken hade många ”nästan-lägen”, samtidigt som Kristianstad hade detsamma med flera heta chanser, med Eiriksdottir nick i stolpen från nära håll den hetaste chansen.

Anna Sandberg kunde inte spela vidare och klev av planen med lindat knä.
Anna Sandberg kunde inte spela vidare och klev av planen med lindat knä. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sandberg ut skadad – som ger positivt besked

I den 25:e minuten fick Häcken en tungt tapp i första halvlek när Anna Sandberg efter en duell med Kristianstad-kaptenen Carly Wickenheiser, där det såg ut som att hon landade fel när hon satte foten i gräset, behövde bytas ut.

ANNONS

Sandberg gav dock ett positivt besked efter matchen:

– Det är bra, det känns väldigt bra. Jag har varit inne och kollat det och det ser positivt ut, säger Sandberg, som blev uttagen till landslaget för första gången i EM-kvalet.

– Min första tanke var "fan", nu blir det inget landslag. Men nu känner jag mig väldigt positiv efter att ha pratat med läkarna, de sa att det känns stabilt.

I den andra halvleken fick Häcken en ribbträff efter en kanonträff direkt i matchen, som var oerhört nära att gå in i mål, men som gick ut till motspelare. Kristianstad fortsatte halvleken med hård press mot Häcken mål nu, och hade en period där de tryckte på, men Häckens målvakt Jennifer Falk gjorde flera högkvalitativa räddningar.

I slutet fanns det flera chanser åt båda håll, där ingen av lagen tog tillvara på sina chanser. Häcken, som kom till matchen med fyra raka segrar, fick inte hål på Kristianstad och matchen slutade oavgjort, 0-0.

”Får ingen kontinuitet”

Häckens tränare Mak Lind var tydligt besviken efter slutsignal.

– Det är aldrig roligt att lämna en match mållös framåt, det är en jämn match där vi får problem med vår speluppbyggnad när Kristianstad gör det bra med hög press. Det gör mig väldigt besviken att vi inte löser det, säger Lind efter matchen.

ANNONS

– Det andra är att vi inte får någon kontinuitet, jag får kasta runt spelare på grund av våra skador. Det blir stökigt. Jag är inte nöjd med vår prestation och att vi halkar efter Rosengård ännu mer.

Hisingslaget hade möjligheten att sätta press på Rosengård, som nu ligger nio poäng före, men får alltså nöja sig med endast en poäng.

Häcken stannar därmed kvar på andraplats i tabellen.

Såhär startade Häcken (4-2-3-1):

Jennifer Falk – Hanna Wijk, Josefine Rybrink, Elma Junttila Nelhage, Anna Sandberg – Filippa Curmark, Ruby Grant – Alice Bergström, Johanna Fossdalsa Sørensen, Monica Jusa Bah – Felicia Schröder

LÄS MER:Göteborg är Sveriges bästa idrottsstad 2024

LÄS MER:19-åring tvåmålsskytt i Hammarbys kross

ANNONS