Danny Rose riktar skarp kritik mot Premier League-omstart

Premier League vill göra som Bundesliga och starta om säsongen inom kort. Något som inte uppskattas av Newcastle-spelaren, tillika landslagsbacken, Danny Rose.
– Fotboll borde inte ens diskuteras förrän dödssiffrorna avtagit rejält, säger han i en livesändning på Instagram.

ANNONS
|

Bundesliga ska startas om till helgen. Detta efter att Tysklands förbundskansler gett tummen upp. Omstarten kommer dock vara med minst sagt hårda restriktioner.

Bland annat kommer bortalaget kunna tilldelas segern i efterhand om för många av hemmalagets supportrar samlas utanför arenan i samband med matchen.

LÄS MER:Stenhårda regeln kan innebära förlust – trots seger

Nu är England nära att ta efter Tyskland och starta om Premier League. I måndags kom beskedet att samtliga klubbar i ligan är överens om att starta om säsongen så snabbt som möjligt och att regeringen planerar att ge grönt ljust till detta.

Det hela kallas för "Project restart" och i nuläget hoppas man starta om säsongen 12 juni.

ANNONS

LÄS MER:Regeringen bekräftar: Plan för PL-start i juni

Inte alla ställer sig positivt till dessa planerna. I en livesändning på sitt Instagramkonto riktade Newcastle-spelaren Danny Rose skarp kritik mot att starta om säsongen i nuläget.

– ”Project Restart” är ett jävla skämt! Regeringen snackar om att man vill ha tillbaka fotbollen för att höja moralen i samhället. Jag bryr mig inte om ett skit om moralen i samhället så länge folks liv står på spel. Fotboll borde inte ens diskuteras förrän dödssiffrorna avtagit rejält, säger han.

Flera spelare oroliga

Den förre Tottenham- och landslagsbacken är inte ensam om att inte vara positivt inställd till en omstart. Bobby Barnes, biträdande chef för spelarfacket, berättar att det finns flera spelare som är oroade över viruset.

– Det finns spelare som uttryckt genuin oro, säger Bobby Barnes, biträdande chef för spelarfacket. Det finns spelare som har småbarn, spelare med gravida partners, spelare med underliggande hälsotillstånd, säger han enligt Reuters

Danny Rose kommer själv att testas senare i veckan.

– Så vi får vänta och se. Men det här snacket om att fotbollen ska återupptas i juni … jag bryr mig inte ens om det. Jag är bara ledsen över att människor blir sjuka. Fotbollen borde vara längst ner i prioriteringsordningen just nu, säger han.

ANNONS
ANNONS