David Kjaer Kruse gjorde sin första träning för Blåvitt under lördagseftermiddagen.
David Kjaer Kruse gjorde sin första träning för Blåvitt under lördagseftermiddagen. Bild: Gustaf Rauer

David Kruse berättar: Därför valde jag IFK Göteborg

IFK Göteborg har gjort klart med ett viktigt nyförvärv i den danske mittfältaren David Kruse, som i dagarna anslöt från franska Valenciennes.
Den U21-landslagsmeriterade spelaren ser fram emot att bidra i Blåvitts kamp för att klättra i tabellen.
– Ville förbättra mig som fotbollsspelare, säger Kruse om flytten.

ANNONS
|

IFK Göteborg har stärkt sin trupp med värvningen av David Kjaer Kruse, en talangfull mittfältare som senast representerade franska Valenciennes i Ligue 2.

Under sin tid i Frankrike spelade Kruse 24 matcher och visade prov på sin spelförståelse och teknik, detta så pass mycket att den franska klubben ville behålla honom.

Dansken valde dock speltid före livet i Frankrike, och nu har den unge dansken skrivit på för 4,5 år med IFK Göteborg. Och han är entusiastisk över flytten till Sverige.

– Jag hade min första träning nu och jag gillade det väldigt mycket. Jag fick träffa killarna i laget och det jag har sett så har det varit riktigt bra. Så ja, jag väntar bara på att få spela och visa mig som spelare.

ANNONS

Han berättar varför han kom till Sverige och varför det blev just Blåvitt.

– Jag ville förbättra mig som fotbollsspelare, och för att visa mig. För jag känner att jag har mycket att visa, men även ge och hjälpa IFK Göteborg framåt, säger han.

Kruse har uttryckt att han är i ett avgörande skede av sin karriär, där valet av nästa klubb var viktigt. Efter samtal med Ola Larsson och tränarstaben blev det klart för honom att det finns en tydlig vision och väg framåt i klubben.

Ola Larsson, teknisk direktör för IFK Göteborg, är nöjd med att ha säkrat Kruses tjänster. Han anser att klubben har gjort ett riktigt fynd med denna värvning, särskilt eftersom Kruse fortfarande hade ett långt kontrakt med Valenciennes och de ville behålla honom.

Vad säger du om att Ola Larsson ville ha in spelare som hade en ”fuck off”-mentalitet?

– Jag känner att man behöver lite aggressivitet på plats för att kämpa för tröjan, för att vara 100% redo, säger han och menar att han har det.

IFK Göteborgs assisterande tränare Joachim Björklund.
IFK Göteborgs assisterande tränare Joachim Björklund. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Björklund: ”Någon vi har saknat”

Den här övergången kommer vid en kritisk tidpunkt för IFK Göteborg, som kämpar i botten av Allsvenskan och behöver förstärkningar för att vända sin säsong.

ANNONS

Klubben hoppas att Kruses ankomst kommer att ge laget den kvalitet och stabilitet som krävs för att klättra i tabellen och undvika en nedflyttningsstrid.

Med sin internationella erfarenhet och tekniska färdigheter kan Kruse mycket väl bli en nyckelspelare i Blåvitts mittfält framöver, menar tränare Joachim Björklund.

– Det är en spelartyp som vi känner att vi har saknat, han kommer att bidra länge och mycket. Men det blir ingen smekmånad, han kommer in direkt, säger han och avslutar om danskens kvaliteter:

– Han är en klassisk sexa, är positionsstark, vill ha mycket boll och en bra spelfördelare. Men även bra fysiskt som har spelat på en hög nivå.

IFK Göteborg möter Djurgården på Tele2 Arena under söndagen.

LÄS MER:Stefan Billborn i stor intervju om första tiden i IFK Göteborg

LÄS MER:Ola Larsson om IFK Göteborgs jakt på nyförvärv

ANNONS