Dubbla avstängningar i Gais – som inte låter sig rubbas

Två tongivande spelare i Gais är avstängda mot Sirius.
Men är det verkligen ett problem?
– Nej, vi ska inte låta oss rubbas, säger tränaren Fredrik Holmberg.

ANNONS

Under fredagen lämnade Gais Göteborg för att resa till Uppsala, där en bortamatch mot Sirius väntar på lördagen.

Gaistränaren Fredrik Holmberg beskriver matchen som en chans till revansch. Den senaste bortamatchen, som var mot Halmstad precis innan sommaruppehållet, slutade i en tung förlust.

– Vi har revansch att ta från att spela borta tycker vi, med tanke på förlusten mot Halmstad och hur det såg ut där. Vi behöver vara påkopplade och närvarande som vi varit i stora delar av säsongen. Är vi det har vi chans även mot bra lag som Sirius, säger ”Fidde” och fortsätter:

– Vi vill ta med oss mycket från den andra halvleken mot Hammarby senast. Där kände vi igen oss i hur vi vill se ut. Därifrån ska vi växla upp och inte backa undan bara för att det är bortaplan som gäller nu.

ANNONS

Dubbla avstängningar

Joackim Åberg och William Milovanovic är två spelare som varit tongivande och betydelsefulla i Gais framfart i allsvenskan.

Men mot Sirius får Grönsvart klara sig utan duon, som dragit på sig tre varningar och därmed är avstängda i matchen.

Dubbla avstängningar är inte optimalt?

– Nej, man hade hellre spridit ut avstängningarna så klart, säger Gaistränaren.

– Det är inte vad man önskar, men någon gång måste det hända också. Speciellt som mittfältare brukar det hända någon gång per säsong, det är en del av det.

Trots att duon bidragit under säsongen är Holmberg inte orolig över manfallet. Anledningen är att han tror på sitt lag – mycket.

– Vi har väldigt många bra spelare. Det kommer att lösa sig.

Du är lugn?

– Ja, för jag litar så jäkla mycket på vår grupp, säger han och fortsätter:

– Vi ska inte låta oss rubbas av varken skador eller avstängningar. I alla fall inte nämnvärt. Vi ska gå att känna igen trots det och jag är så trygg med killarna. När andra inte kan spela får andra kliva fram och ta ansvar. Ur den aspekten blir det lite annorlunda, men jag tror ändå att det kommer bli väldigt bra.

ANNONS

Matchguide: Sirius – Gais

Vad: Omgång 14 i allsvenskan

Var: Studenternas IP

När: Lördag, avspark 17:30

Tv/stream: Discovery+, Max och TV4 Play

Det gäller: I den första bortamatchen efter sommaruppehållet ställs Gais, för tillfället på sjätte plats i tabellen, mot elfteplacerade Sirius. Det är första gången som lagen ställs mot varandra i år

Läget i laget: Richard Friday och Egzon Binaku rehabar. Det gör även Jack Cooper Love, som drabbats av en sträckning. Enligt tränaren Fredrik Holmberg är skadan inte allvarlig. Mergim Krasniqi, som åkte på dubbla huvudsmällar förra veckan, är spelklar

LÄS MER:Mergim Krasniqi med lugnande besked efter smällen

LÄS MER:Supportern lämnar Gais efter 48 år – biljettsystemet inte anpassat för synskadade

LÄS MER:Fredrik Holmberg hyllade Lucas Hedlund efter Gais–Hammarby

ANNONS