Dyrestam stor matchhjälte – tvåmålsskytt i Örgrytes seger

Örgryte avslutade vårsäsongen snyggt.
Mot Skövde på Gamla Ullevi blev Mikael Dyrestam stor hjälte när han gjorde båda målen i 2–0-segern.
– Det var skönt att reagera först på den, säger tvåmålsskytten om 1–0 i Discovery+.

|

Örgryte tog emot Skövde på Gamla Ullevi under söndagen.

Matchen var den sista innan sommaruppehållet, och Öis såg till att avsluta på bästa sätt. Sällskapet var det bättre laget genom hela matchen vilket speglade resultatet, där siffrorna skrevs till 2–0.

Dyrestam spräckte nollan: ”Viktigt”

Örgryte stod för mycket initiativ från start. Rödblått tryckte på och skapade många ”nästan-lägen”, samtidigt som Skövde fick fokusera på att försvara sig.

Utdelningen kom i den 33:e minuten.

Då var det Mikael Dyrestam som tryckte in 1–0 efter en hörna slagen av Edi Sylisufaj.

– Den damp ner där framför mig och det var skönt att jag reagerade först. Viktigt att få trycka in den, säger målskytten i Discovery+.

Han ger sin syn på första halvlek:

– Det har varit ganska tryggt. De har ju ”han stora” (Stefan Ljubicic) där fram som de gillar att trycka upp många bollar på. Vi måste vara vaksamma där. Han är stark i sitt targetspel.

– Annars löser vi det bra. Spelar i de ytorna vi vill och skapar lägen. I andra halvlek ska vi försöka sätta tvåan, fortsätter Dyrestam.

Mikael Dyrestam blev tvåmålsskytt.
Mikael Dyrestam blev tvåmålsskytt. Bild: NICKLAS ELMRIN

Stängde våren med seger

... och den sista uppmaningen såg han själv till att ordna.

När andra halvlek startade hann det bara gå tre minuter innan Dyrestam gjorde Örgrytes andra mål.

Återigen var det Sylisufaj som stod för förjobbet. Han slog en fin frispark som tog i ribban. Men Dyrestam var framme och högg snabbt och satte in 2–0.

I den 76:e minuten gjorde inhopparen Noah Christoffersson mål – som vinkades av för offside.

Fler mål blev det inte och matchen slutade 2–0 till Öis, som tog sin tredje seger den här säsongen.

Nu tar superettan paus fram till 20 juli. Då spelar Örgryte borta mot Örebro på Behrn Arena.

Så startade Örgryte mot Skövde:

(3–4–3): Hampus Gustafsson – Christoffer Styffe, Mikael Dyrestam, Abdoulaye Faye – William Svensson (73’ Anton Andreasson), Charlie Vindehall (73’ Tobias Sana), Amel Mujanic (86’ Erion Sadiku), Isak Dahlqvist – Edi Sylisufaj (73’ Noah Christoffersson), Daniel Paulson, Aydarus Abukar (61’ Nicklas Bärkroth).