Efter kollapsen – Häcken kritiserar domarinsatsen

Simon Gustafson var missnöjd med domarnivån redan i halvtid.
Efter matchen har han inte ändrat sin åsikt.
– Han har en så otrolig arrogans som är liksom helt obefogad. Det är nästan komiskt, säger han om huvuddomare Al-Hakim.

ANNONS
|

Häcken var nära att vinna över Elfsborg med 3–2. Men så blev det inte, eftersom Elfsborg på övertid overkligt nog gjorde tre mål och vände resultatet till 5–3.

I halvtid riktade Häckens lagkapten Simon Gustafson kritik mot matchens domare Mohammed Al-Hakim. Han sa bland annat att ”vi har en domare som tror han är bäst i världen när han inte är det”.

Gustafsons kritik: ”Otrolig arrogans”

Efter matchen beskriver Gustafson stämningen som ”mörk” – och han har inte ändrat sin åsikt om domarnivån.

– Jag tycker att det absolut värsta är att han har en så otrolig arrogans som är liksom helt obefogad. Det är nästan komiskt. Jag tycker det ska finnas en dialog, fotboll är en känslosport där det ska få hända grejer. Det är en tuff match från båda lagen, det smäller, mycket situationer. Det måste få finnas en dialog och ett utrymme för att reagera, men det är helt omöjligt, säger Häckenkaptenen om huvuddomaren Mohammed Al-Hakim och fortsätter:

ANNONS

– Om man är hur bra som helst och aldrig tar ett felbeslut behöver man ju aldrig hålla i någon dialog, för då kommer jag inte fråga en enda gång. Men om man inte är det så får man bygga sig själv och vara bra på andra saker.

”Därför jag reagerar som jag gör”

Mikkel Rygaard är också kritisk till domarnivån. Speciellt är det en situation i första halvlek, där Niklas Hult föll till marken, efter att tillsynes ha knuffats omkull av den danska stjärnan, som gör honom upprörd. Dessförinnan hade Rygaard gjorts ner av Elfsborgs Yegbe.

– Han (Niklas Hult) ger mig en armbåge på hackan. Det är därför jag reagerar som jag gör. Jag tar fatt i tröjan på honom och så kastar han sig och slänger sig så lätt. Det är bra gjort av honom för domaren tyckte jag knuffade honom. Linjedomaren stod precis bredvid när han gav mig en armbåge på hackan och ingen av dem gör någonting. Han tyckte mer det var rött på mig när det var rött på honom.

Var det när du sprang förbi som den kom?

– Ja, jag går fram i press och Hult var inte i närheten av bollen, så han gick bara direkt på mig. Det var det som hände.

ANNONS

Det hela renderade i varsitt gult kort.

Tycker du det var rättvist?

– Jag vet inte… det var väl okej om man ser hela situationen men jag blir lite arg när han inte ser första situationen. Innan har jag inte riktigt reagerat som jag gör i dag, jag vill inte reagera om det inte har hänt någonting. Jag tycker det var dåligt sett av domarna.

Elfsborgs Sebastian Holmén höll inte med om den låga domarnivån:

– Det är mot båda hållen i så fall, det blir inte en lätt match för honom när det smäller på. Det kändes som det var en toppmatch, överlag tycker jag de gör en bra match och inte har några avgörande beslut som de tar egentligen, säger han.

Mohammed Al-Hakim har tackat nej till att kommentera kritiken.

LÄS MER:Elfsborg vände och vann i slutet – domarkritik i paus

LÄS MER:Se höjdpunkterna från matchen mellan Häcken och Elfsborg

ANNONS