1–1 mot jumbon Kalmar var en missräkning för Gais och målvakten Mergim Krasniqi.
1–1 mot jumbon Kalmar var en missräkning för Gais och målvakten Mergim Krasniqi. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter missen: ”De här matcherna som vi har problem med”

Gais missade chansen att haka på Europastriden i allsvenskan. Och efter 1–1 mot jumbon Kalmar var målvakten Mergim Krasniqi ärlig:
– Vi höjer vår nivå så fort vi möter bra lag och det är mycket folk på läktaren. Men vi sjunker i nivå i dag. Vi lägger oss jämsides med det motstånd som vi möter ...

ANNONS
|

Gais kom från 0–0 borta mot Hammarby – och skulle bara ... ja, vinna mot bottenlaget från Småland.

Och 1–0 redan efter 70 sekunder var förstås en drömstart på Gamla Ullevi.

Men sedan dog det.

Totalt.

Hur lågt rankar du prestationen?

– Jag rankar inte den till något alls. Men det är en av våra sämre prestationer. Vi har haft såna prestationer tidigare. Då förlorade vi med 0–4 mot Halmstad. Nu blev det ändå 1–1, säger Mergim Krasniqi.

Gais-målvakten var tillbaka i målet efter avstängning – och kunde bara titta på när Jonathan Ring nickade in kvitteringen sedan Gais-mittfältaren William Milovanovic trampat på bollen och gett bort initiativet till Kalmar.

ANNONS

Kan ni ha underskattat motståndet – att det är tabelljumbon Kalmar på besök?

– Nä, det skulle jag inte säga. Men nånstans underskattat omedvetet? Ja, kanske. Utav vissa. Jag kan inte svara för alla. Men jag skulle inte säga att vi går och tror att vi är bättre än Kalmar. Det skulle vi inte göra i nån omgång. För vi vet hur små marginaler det faktiskt är och att vi torskar istället för att gå härifrån med tre poäng ...

”Vi sjönk i nivå”

Krasniqi utvecklar:

– Atmosfären på läktaren, topplag, det är klart att det pirrar och blir gratis motivation. Det är klart att det är roligt att gå ut då. Vi har starka karaktärer. Vi måste lära oss att ta på oss favoritskapet i allsvenskan och faktiskt gå ut och vinna de här matcherna. När vi ändå går in som favorit i vissa möten. Det är de matcherna som vi har lite problem med, erkänner keepern.

Det kom 6 199 till matchen på Gamla Ullevi, en bit under snittet för Gais.

– Det har ändå gått 21 matcher – och vi har sett att vi höjer vår nivå så fort vi möter bra lag, så fort det är mycket folk på läktaren. Jag tycker att vi blir mycket bättre då. Vi gasar, vi trycker. Jag var i Stockholm senast och såg matchen mot Hammarby – och jag tycker att vi var bra! Vi var närmast att vinna den matchen.

ANNONS

– Nu var det lite mindre på läktaren, det var en solig dag, vi mötte Kalmar ... som är ett bra lag, även fast de ligger sist i tabellen. Men vi sjönk i nivå. Vi la oss jämsides med det motståndet som vi mötte – i stället för att upprätthålla den nivå vi hade mot Bajen senast, säger Gais-målvakten.

LÄS MER:Se höjdpunkterna från Gais kryss mot Kalmar FF

LÄS MER:Gais kryssade mot Kalmar FF – missnöje i paus: ”Skitmatch”

LÄS MER:Gais nycklar – för att haka på i Europastriden

ANNONS