Elfsborg föll mot FCK efter målfest och storbråk

Storbråk, heta känslor därefter och nio (!) mål. Mötet mellan Elfsborg och FC Köpenhamn hade det mesta.
– Det eskalerade, säger Viktor Claesson.
– Det blev lite hetsigt, säger Niklas Hult.

ANNONS
|

Få det senaste om Elfsborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Elfsborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i klubben.

Klicka här för att följa IF Elfsborg

Det blev en tuff start på Atlantic Cup nere i Portugal för Elfsborg. Det började med en förlust mot Fredrikstad med 0–3. Ingen höjdarinsats med andra ord för ett Elfsborg som är under ombyggnad efter att ha tappat flera tunga pjäser under vintern.

Då ställdes man mot tufft motstånd.

Danska FC Köpenhamn som laddar upp inför sitt fortsatta äventyr i Champions League. Då blev det också en mardrömsstart för Elfsborg när Diogo Goncalves sköt från distans och bollen studsade både på en och två ben på vägen fram.

Studsar som såg ut att ställa Isak Pettersson i målet som inte lyckades hinna ner vid sin ena stolpe. Några minuter senare rann Viktor Claesson igenom och var helt fri – men lyckades lyfta bollen utanför.

ANNONS

Kanske var han snäll mot sina gamla lagkamrater.

Danskarna fick dock in en andra balja.

För efter slarv i Elfsborg kunde Mohamed Elyounoussi enkelt rinna igenom och kyligt placera in bollen i ena hörnet. Mitt i den danska anstormningen stack de gulsvarta upp i ett väldigt, väldigt sällsynt anfall.

Då landade den hos Michael Baidoo som lyckades få dit den.

Oväntat, ologiskt men lika skönt det för Jimmy Thelins gäng. Men glädjen blev kortvarig för på en hörna fick Scott McKenna huvudet på bollen. Det såg dock ut att bli en enkel räddning.

Men Isak Pettersson fipplade in bollen istället.

Upprörda känslor – bråk i slutet av första

Det hettade till rejält efter att Michael Baidoo gått in hårt på Rasmus Falk precis nere vid FCK-båset. Då reagerade den danske tränaren Jacob Neestrup direkt och klev in på planen.

Känslorna fortsatte svalla efter det. Det var en del knuffar här och där. Framförallt när Viktor Claesson var framme och knuffade på Michael Baidoo innan flera av spelarna blandade sig i och lugnade ned situationen.

– Vi har en viktig match om en dryg vecka (CL-möte med Manchester City) och vi ville inte ha några dumma skador så det var väl lite hetsigt, säger Viktor Claesson.

Du delade ut några knuffar?

ANNONS

– Ja, det är möjligt. Jag minns inte riktigt vad som hände men det kändes som det hade byggts upp och det eskalerade med den tacklingen. Men alla är hela och friska.

Niklas Hult var även han snabbt inne i klungan som gruffade med varandra.

– Det blev lite hetsigt men det är gött. Det här var en bra värdemätare för oss. Vi kom inte in bra i matchen och slarvade för mycket i första. Vi var lite fega när vi hade bollen och Köpenhamn gjorde det bra, säger han.

I andra halvlek utökade danskarna.

En nick från nära håll som Isak Pettersson lämnade retur efter en vass räddning men bollen studsade fram till Viktor Claesson som hade öppet mål. Då gick det inte att missa och det var 4–1.

Målfesten fortsatte – Elfsborg kvitterade men förlorade ändå

Målfesten var inte heller över där.

För sedan klev Michael Baidoo fram och dundrade in sitt andra när Elfsborg reducerade på nytt. Det stannade inte där heller för Kevin Diks nådde högst på en frispark och knoppade in den.

Dock inte i rätt kasse.

Det var ett självmål och Elfsborg var faktiskt bara ett mål ifrån.

Det blev kvitterat till och med.

Kamil Grabara stod för en jättetavla när han ställde sig på bollen och Jalai Abdullai kunde sno bollen och rulla in kvitteringen.

ANNONS

Det såg ut att bli ett kryss.

Men på övertid kunde Mohamed Elyounoussi trycka in segermålet efter nytt svagt ingripande av Isak Pettersson och svagt försvarsspel därefter.

– Det är skit att vi släpper det sista på övertid även om det kan hända, men det är synd för det hade varit gött att ha 4–4. Jag tycker dock det är bra av oss att vi inte ger upp när det står 1–4 utan vi kör på och kommer tillbaka. Det är starkt, säger Niklas Hult.

Så startade Elfsborg: 4–2–3–1

Isak Pettersson – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Terry Yegbe (Gustav Henriksson, 83), Niklas Hult – Andri Baldursson (Noah Söderberg, 72), Michael Baidoo (Besfort Zeneli, 72) – Timothy Ouma (Jens Thomasen, 72), Ahmed Qasem (Gottfrid Rapp, 45), Simon Hedlund (Camil Jebara, 57) – Per Frick (Jalal Abdullai, 57).

ANNONS