Ilsket i Elfsborg efter krysset mot Hammarby

Mållöst mot Hammarby.
Efter matchen på Borås Arena var flera Elfsborgsspelare besvikna – på domare Victor Wulff.
– Jag tyckte domaren hade kunnat vara lite skön, säger Per Frick som fick ett gult kort.

ANNONS
|

Men det var framför allt inte Fricks gula som elfsborgarna reagerade på. I stället var det situationen när Arber Zeneli blev neddragen i första halvlek. Hemmalaget ville ha en målchansutvisning men Joakim Wulff nöjde sig med gult kort.

– Han drar ner mig. Får jag touchen inåt är jag helt fri och jag har Ahmed helt fri där inne. Då är vi två mot noll. Han ramlar och drar ner mig. Jag förstår inte ibland hur reglerna fungerar. Tekniskt sett så är det en frilägesutvisning, säger Zeneli och drar paralleller till frilägesutvisningen som lagkamraten Ibrahim Buhari fick mot Norrköping.

Inhopparen Per Frick såg situationen från sidan.

ANNONS

– Jag förstår att det är tufft att visa ut någon, men det är klart att det är en målchans. Arber är på väg att bli helt ren, sen kan man diskutera hur långt ifrån mål han är och om det kommer någon annan spelare i närheten. Men det är den bästa varningen man kan ta, suckar han.

”Han blev väl irriterad och sparkade lite”

I slutet av matchen hamnade Per Frick i en het duell med Hammarbys Ibrahima Fofana. Duon hakade i varandra och Frick visade upp ett sår på armen efter att ha, vad han menar, blivit stämplad. Båda fick gult kort.

– Han blev väl irriterad och sparkade lite. Tydligt gult kort för båda, tyckte domaren. Jag försökte provocera fram en eftersläng, säger han och jämför med Zeneli-situationen:

– Man får ett gult kort när man drar ner någon som nästan är fri. Och så får jag en varning för det där. Jag tyckte domaren kunde varit lite skön och inte gett mig ett gult.

”Måste vara svårt att hitta”

I övrigt blev den stora snackisen att både Elfsborg och Hammarby misslyckades med att utnyttja att Djurgården förlorade, i kampen om Europaplatserna. Hammarby är trea och Elfsborg sexa. Det skiljer tre poäng mellan lagen men Elfsborg har spelat en match mer. Däremellan ligger sensationen Gais och pånyttfödda AIK.

ANNONS

– Det måste vara svårt att hitta en liga som är så extremt tajt som allsvenskan är nu. Det är kul, säger Elfsborgs manager Oscar Hiljemark.

– Vi hade helst haft två segrar här nu (mot Norrköping och Hammarby). Två poäng är lite för lite de här två hemmamatcherna. Det blir tufft för oss beroende på andra resultat. Men vi får skrapa ihop så mycket vi kan, säger Per Frick.

”Jag känner mig redo nu”

För Elfsborg väntar nu AZ i Europa League-premiären redan på onsdag. Dagen innan flyger laget till Nederländerna. Ingen rast, ingen ro. Per Frick har inte spelat från start särskilt mycket under Hiljemark och hoppas att han är en av de som får chansen när schemat tajtar ihop sig ännu mer.

– Jag känner mig redo nu. Jag har fått hoppa in lite och det är många matcher för oss nu framöver. Alla behöver vara redo och det roteras lite. Någon som inte har fått chansen får spela och så där. Det gäller för mig också att se till att man är redo att starta någon match här snart. Vi får se, säger Frick.

Ska ni ge fler spelare chansen i Europamatcherna för att satsa hårdare på att nå tredjeplatsen i allsvenskan?

ANNONS

– Nja, alltså, det är ju de största matcherna i karriären för många spelare. Det vore jobbigt att ta det snacket med någon av de yngre, ”du får vila nu mot Roma för att du är viktig mot Sirius i nästa”. Jag tar inte det snacket i alla fall. Vi får se.

– Hade jag varit tränare hade jag nog försökt hålla gruppen motiverad för att hålla bästa möjliga nivå i alla matcher. Det är många som får spela mycket men de gör det bra också. En hel del av dem är unga och fräscha. De ska ut i Europa och spela 60 matcher per säsong så det här är ingenting.

Så startade Elfsborg (3–4–3):

Isak Pettersson – Sebastian Holmén, Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Besfort Zeneli, Timothy Ouma, Niklas Hult – Arber Zeneli, Michael Baidoo, Ahmed Qasem

ANNONS