Elfsborg vann övertygande – efter brödernas samarbete: ”Alltid varit drömmen”

Elfsborg vann med 3-0 mot Pafos i Europa League efter en imponerade insats, vilket stärkte deras chanser rejält att gå vidare.
Segerreceptet?
Samarbete mellan bröderna Zeneli.
– Det kommer säkert bli ännu bättre, säger Elfsborgs tränare Oscar Hiljemark efter matchen.

ANNONS
|

På förhand skulle det bli intressant att se hur Elfsborg, under nye tränare Oscar Hiljemark, skulle spela mot ett europeisk motstånd, och även hur cypriotiska Pafos med svenske Muamer Tanković skulle stå sig.

Det gick inte många minuter innan det skulle visa sig.

Elfsborg satte hög press på cyprioterna i inledningen och attackerade på motståndarnas planhalva, och det skulle ge utdelning.

– Vi kommer ut fint och skapar några farliga chanser. Pafos är ett offensivt extremt kvalitativt fotbollslag med mycket individuell styrka. Men vi hanterar det på ett väldigt bra sätt, säger Elfsborgs tränare Oscar Hiljemark.

Det skulle bara ta drygt åtta minuter innan Elfsborg tog ledningen. Besfort Zeneli blev serverad av brorsan Arber Zeneli, som gjorde en fin passning genom försvaret, och smällde in ledningsmålet efter en retur.

ANNONS

Elfsborg var det bättre laget i en händelserik första halvlek, och Pafos hade det svårt att skapa tillräckligt heta chanser.

Bröderna Besfort Zeneli och Arber Zeneli fixade ledningsmålet.
Bröderna Besfort Zeneli och Arber Zeneli fixade ledningsmålet. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Målskytten om samarbetet: ”Varit drömmen”

Målskytten Besfort Zeneli beskrev målet och samarbetet med sin bror:

– Vi har en connection mellan varandra som inte går att ha med andra, han vet vilken löpning jag gör och slår den perfekt. Det var bara att lägga in den, säger han och fortsätter vad målet betyder:

– Det har alltid varit drömmen, sedan han gick utomlands och jag gick upp i a-laget har jag alltid velat spela med brorsan. Det är en fantastiskt känsla.

Arber Zeneli håller med sin bror om det fina samarbetet och utvecklar:

– Vi är bröder, men det är ett helt nytt spelsätt. Det kommer att bli ännu bättre, säger han.

Och den andra halvleken hann bara börja innan Michael Baidoo spelade rent Arber Zeneli, men som tvekade och chansen gick till tomma intet.

Men fler situationer skulle dyka upp.

Satte returen efter straff

Med dryga halvtimmen kvar fick Elfsborg en straff efter en VAR-granskning när Sebastian Holmén drogs ner i straffområdet. Arber Zeneli slog straffen i stolpen, men på returen dunkade Niklas Hult in utökningen.

I samband med straffsituationen åkte även Pafos argentinare Mattias Melluso på sitt andra gula kort och fick därmed rött kort. Tungt för gästerna som hade en bra period i matchen.

ANNONS

Och ännu en utökning skulle komma.

Det var inhopparen Per Frick som, efter en fin och väl avvägd passning av Baidoo, som inte skulle göra någon besviken och satte dit även 3-0 till Elfsborg, vilket även skulle bli slutresultatet i matchen.

– Rent generellt och strukturellt tycker jag att vi bättre. I andra halvlek är det tre, fyra minuter där det blir lite stiltje i matchen, sedan växlar vi upp igen. Vi hade kunnat göra både ett och två mål till, säger Hiljemark efter matchen.

Returmötet i Cypern är nästa torsdag den 18 juli.

Så startade Elfsborg (3-4-3):

Isak Pettersson – Sebastian Holmén, Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Timothy Ouma, Ahmed Qasem, Niklas Hult – Arber Zeneli, Michael Baidoo, Besfort Zeneli.

LÄS MER:Elfsborg vann stort i Oscar Hiljemarks första match

LÄS MER:Hiljemark: "Åldern är en medial grej"

ANNONS