Elfsborgs käftsmäll – släppte in tre raka mot Sirius

Efter 1-0 mot Roma i Europa League fick Elfsborg en käftsmäll i Uppsala.
Trots ledningsmål föll ”di gule” ihop och släppte in fyra raka mål mot Sirius.
– Det är individuella misstag från i stort sett alla, säger en ilsken Sebastian Holmén till Max.

ANNONS
|

Har man lyckats besegra en italiensk storklubb så kan en match på Studenternas IP låta som en självklar seger för IF Elfsborg.

Men så var inte fallet.

Boråslaget fick förvisso en lovande start mot Sirius och kunde ta ledningen när Emil Holten kunde styra in 1-0 redan efter sju minuter. Bättre än så blev det däremot inte för Elfsborg.

Strax innan halvlek kunde IK Sirius kvittera genom Yousef Salech.

– De har mycket boll, men vi släpper inte till många chanser innan den sista. Det är lite störande. De kommer med några bra omställningar, men vi måste vara skarpare, säger Holten till Max i paus.

ANNONS

Mindre störande skulle inte matchen bli för Elfsborg. Sirius fortsatte att anfalla och gjord det effektivt. I matchminut 61 tog Sirius ledningen och därefter var det proppen ur för Uppsalalaget. Inom loppet av 20 minuter satte hemmalaget både 3-1 och 4-1 och tog kol på allt vad hopp om en gulsvart vändning hette.

– Andra halvlek är fullständig genomklappning. Första halvlek tycker jag vi är ganska bra, framför allt offensivt. Vi släpper till ett mål som vi inte ska släppa till, men ändå ok, säger en ilsken Sebastian Holmén till Max.

Han tog ny fart:

– Sen är andra halvlek är som sagt en genomklappning. Det är individuella misstag från i stort sett alla. Vi sitter inte ihop som ett lag och då blir det svårt att vinna matcher, framför allt mot Sirius som är ett bra lag.

Förlusten innebär ett tung avbräck i jakten på de allsvenska Europaplatserna.

Nu väntar dock ett landslagsuppehåll, vilket gör att Elfsborg har 13 dagar på sig att slicka såren innan man möter Häcken hemma på Borås arena.

– Vi får ta hand om kropparna och vila lite. Vi har för första gången på länge en lång vecka där vi kan sätta vårt spel igen.

ANNONS

LÄS MER:Höjdpunkter: IF Elfsborg – IK Sirius

ANNONS