Elin Rubensson öppnar upp för flytt utomlands

Elin Rubensson har gjort succé under VM. Nu öppnar hon upp för att lämna Häcken och pröva på ett proffsliv utomlands.
– Absolut är det intressant, säger hon till flera medier.

ANNONS
|

Sverige kan lämna Australien som bronsmedaljörer, på lördag spelar man om tredjeplaceringen mot värdnationen. En av anledningarna att svenskorna tog sig så långt i årets mästerskap: Elin Rubensson.

Stjärnan har gjort succé under mästerskapet och blommat ut till ett av landslagets absolut bästa spelare – nu kan hon vara förlorad för Häcken, där hon spelar till vardags.

Rubensson, som inte har spelat för ett lag utanför Sverige, medger att hon är sugen på att prova vingarna som utlandsproffs.

– Absolut är det intressant. Det känner jag kanske mer än någonsin. Det är inspirerande att spela med världsspelare runt sig, med sig och mot sig. Det är en annan nivå, det går snabbare hela tiden och väldigt kul, säger hon till flera medier.

ANNONS
Elin Rubensson har varit en av Sveriges bästa spelare.
Elin Rubensson har varit en av Sveriges bästa spelare. Bild: MATHIAS BERGELD

Rubensson: ”Det har inte känts rätt”

Hon berättar att det är lockande att prova på att spela i England eller Spanien, samtidigt som hon poängterar att hon trivs i Häcken.

– Jag har alltid sagt att jag inte kommer stänga några dörrar. Det har inte känts rätt i mitt liv än så länge men har känt under en period att det hade varit rolig att testa. Efter ett bra mästerskap också och att få spela på den här nivån med så bra spelare är något speciellt. Vi får se vad framtiden har för mig, säger hon.

LÄS MER:Svenskfajt om VM-bronset: "Önskar det varit final"

LÄS MER:Sverige spelar bronsmatch mot värdnationen

ANNONS