Erling Haalands staty spårlöst försvunnen: ”Inte så fin”

Erling Haaland hyllades med en staty i sin hembygd.
Men nu är det 700 kilo tunga verket spårlöst försvunnet.
Enligt norska Jærbladet eftersom någon inte tyckte att den var fin.

ANNONS
|

För ungefär tre veckor sedan restes den tre meter höga trästatyn av det norska stjärnskottet i Bryne. När den avtäcktes placerades den i en rondell för allmän beskådan.

Konstnären bakom, Kjetil Barane, berättade för VG att avbildningen fått både ris och ros.

Statyn flyttades sedan till en takterrass i Bryne – men nu står den inte kvar. Den går inte heller att hitta, då den antas vara stulen.

Jærbladet var först med att rapportera om försvinnandet. För lokaltidningen berättar ägaren att han fått samtal efter händelsen, där en person berättat att denne ligger bakom det hela. Anledningen ska vara att personen inte tyckte att statyn var fin.

ANNONS

Krävdes lyftkran för att få upp den

Barane har hört liknande rykten.

– Jag vet väldigt lite. Någon sa att den hade försvunnit, och sedan reste jag ner till Bryne och då var den verkligen borta. Han som äger platsen (därifrån statyn stulits) har ingen aning heller. Det är inte bara att flytta på en 700 kilo tung figur som står på ett tak. Så någon måste ha sett något, säger han till VG.

Det är inte orimligt att anta. När den lyftes upp på terrassen krävdes både lastbil och lyftkran.

Vad som händer härnäst är det ingen som vet. Tanken med avbildningen var att den i ett senare skede skulle auktioneras ut för välgörande ändamål.

Haaland själv hann aldrig uppleva statyn i verkligheten. Han spenderar sin tid i sin nya hemstad Manchester, där han i helgen blev målskytt för Manchester City i mötet med Newcastle.

LÄS MER:Erling Haaland hyllas som trästaty i hemstaden Bryne

ANNONS