Oscar Pettersson ser ut att få chansen att ersätta IFK Göteborgs skyttekung Paulos Abraham mot IFK Norrköping.
Oscar Pettersson ser ut att få chansen att ersätta IFK Göteborgs skyttekung Paulos Abraham mot IFK Norrköping. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Flera avbräck i Blåvitt mot IFK Norrköping – han ser ut att ersätta Abraham

Skyttekungen Paulos Abraham är att av flera tunga avbräck för Blåvitt inför söndagens sexpoängsmatch mot IFK Norrköping.
Då ser Oscar Pettersson ut att få förtroendet från start.
– Vi kan inte ersätta Paulos och vi kommer tappa något där, men vi kommer addera något också, säger huvudtränare Stefan Billborn.

ANNONS
|

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg

På ett molnigt Kamratgården går Oscar Petterson ut ur det blåvita omklädningsrummet.

– Här kommer han! Mannen, myten, legenden! Kvinnodrömmen!, utbrister tränare Stefan Billborn om 24-åringen – som mycket väl kan ta plats i den blåvita startelvan mot IFK Norrköping.

Detta efter att IFK Göteborgs skyttekung Paulos Abraham ådragit sig en fotskada i derbyt mot Gais som innebär att det inte blir något mer spel för anfallaren den här säsongen.

Paulos Abraham missar resten av säsongen efter en fotskada.
Paulos Abraham missar resten av säsongen efter en fotskada. Bild: DANIEL STILLER

Byttes in i derbyt

I måndagens rivalmöte var det just Oscar Petterson som tog Abrahams plats när han tvingades kliva av i matchminut 95. Under lördagens träning ingick stockholmaren i den förmodade startelvan när det slipades på fasta situationer.

ANNONS

– Jag vet inte hundra procent (om jag får starta), men om det skulle vara så är det jättekul. Jag försöker göra allt jag kan för att hjälpa laget. Senast krävdes det tio minuter med maxlöp, då får man ta det. Om det blir så är det superkul, säger Oscar Petterson.

Ifjol producerade Pettersson nio mål och tre assist på 30 matcher för Brommapojkarna, när Stockholmsklubben slutade på en kvalplats i allsvenskan.

Anders Trondsen slog assisten till Laurs Skjellerups 2–0-mål mot Gais och ser även han ut att starta mot ”Peking”.
Anders Trondsen slog assisten till Laurs Skjellerups 2–0-mål mot Gais och ser även han ut att starta mot ”Peking”. Bild: DANIEL STILLER

I år har han inte fått samma utväxling, utan har endast gjort två mål på 22 tävlingsmatcher för Blåvitt.

– Så är fotbollen. Det går upp och ner. Det gäller att hela tiden vara professionell och göra sitt bästa hela tiden. Det gäller att hela tiden tänka positivt. Jag vet att jag har det i mig, det gäller bara att plocka fram det, säger ”OP”.

Blir det ännu mer motiverande när man ser en lucka i startelvan där man känner att man passar in och kan göra skillnad?

– Jag är lika motiverad oavsett dag och oavsett vad som har hänt. Det är jättetråkigt att Paulos, som varit en av våra bästa spelare i år och är en jättenära vän, får det här beskedet. Det ändrar ingenting på hur min motivation ser ut eller om någon lucka öppnas hit och dit. Jag vill spela för att jag är bäst – inte för att folk är borta.

ANNONS

Flera avbräck i Blåvitt

Tränare Stefan Billborn om tankegångarna kring att ersätta Abraham:

– Vi ska inte tro att vi kan ersätta Paulos med en kopia av Paulos. Vi får ta in en spelare där vi får något annat. Tappar du någonting får du något annat. Då får man välja att försöka spela in de styrkorna istället. Vi kan inte ersätta Paulos och vi kommer tappa något där, men vi kommer addera något också.

Skyttekungen är inte det enda avbräcket för Blåvitt inför söndagens viktiga bottenmöte med IFK Norrköping. Även Kolbeinn Thordarson, som inledde målskyttet i derbyt, och Jonas Bager är avstängda på grund av för många gula kort.

Kolbeinn Thordarsson var såväl målskytt som en av IFK Göteborgs bästa spelare mot Gais. Han är avstängd i matchen mot IFK Norrköping.
Kolbeinn Thordarsson var såväl målskytt som en av IFK Göteborgs bästa spelare mot Gais. Han är avstängd i matchen mot IFK Norrköping. Bild: DANIEL STILLER

Samtidigt klev Laurs Skjellerup av träningen, för att sedan se på från sidan med en ispåse mot foten. Där ger anfallaren lugnande besked.

– Det är bra med foten, vi kyler ner den bara, säger han.

Du är med mot Norrköping?

– Ja.

Veteranen missar matchen

Oscar Wendt deltog inte i lördagsträningen efter att ha utgått i derbyt. Under söndagen stod det klart att han inte ingår i Blåvitts trupp. Efter passet i lördags, när det var oklart om veteranen var spelbar eller inte, sa Billborn följande om Wendt:

– Oscar är tveksam. Nu ska han in på meka för att kunna vara med på resten av matcherna. Annars skulle de flesta andra kunna vara med. Jag väljer att se det som att Anders Trondsen och Sebastian Ohlsson var jättebra när de kom in. Nu får de spelarna chansen i ett lag som har spelat samma startelva två tre matcher och visa att de ska spela istället. Då kanske vi till och med blir ännu bättre, jag hoppas det, säger Stefan Billborn.

ANNONS

Du har försökt spela ihop en elva här de senaste matcherna. Hur är det då när du tvingas till byten på grund av skador och avstängningar när ni precis har vunnit för första gången på tio matcher?

– Det är en del av spelet. Det känns positivt. Jag tycker Kruse har varit väldigt bra när han har fått spela. Han har haft lite problem eftersom Kolbeinn och Carlén har varit så jävla bra. Jag tycker Trondsen och Sebastian Ohlsson gjorde fantastiska inhopp senast. Det är klart vi vill ha de tre (Abraham, Thordarson och Bager), men det känns ganska bra att gå in med de här i matchen tycker jag, avslutar Blåvitts huvudtränare.

Vad: Allsvenskan, omgång 26.

Var: PlatinumCars Arena.

När: Söndag, avspark 16:30

Tv/stream: Discovery+, TV4 Play, Max

Det gäller: IFK Göteborg tog sin viktigaste trepoängare på bra länge när Gais besegrades i Göteborgsderbyt i måndags. Laget är dock fortfarande indraget i bottenstriden i högsta grad och ställs nu inför en riktig rysare mot IFK Norrköping. De båda kamratföreningarna har lika många poäng, medan Blåvitt har bättre målskillnad, med tre poäng ner till kvalplats inför avspark.

Läget i laget: Arbnor Mucolli är långtidsskadad, Kolbeinn Thordarson och Jonas Bager är avstängda. Oscar Wendt är ett frågetecken efter att ha utgått i derbyt. Oscar Wendt missar med känning. Thomas Santos tränade under lördagen men ingår inte i matchtruppen.

LÄS MER:Alexander Ahl Holmström ilsknade till – på August Erlingmarks firande

LÄS MER:August Erlingmark om ”Hata Gais”-ramsan: ”Sista gången”

LÄS MER:Förundersökning inledd efter derbyt mellan IFK Göteborg och Gais

ANNONS