Flera klassmål när BK Häcken vann borta mot Eskilstuna

Vinsten satt långt inne när BK Häcken ställdes mot Eskilstuna på bortaplan. Hisingslaget lyckades till slut vinna med 2–1 i en match som bjöd på flera klassmål.

|

Senast bjöd Häcken på målkalas på Bravida arena och en Pauline Hammarlund som var glödhet i straffområdet.

Men under lördagen var det Eskilstuna som skulle inleda med chanserna. Redan efter 45 sekunder avlossades ett stenhårt skott från distans, strax utanför stolpen.

Häcken låg tajt på Eskilstunaspelarna i duellerna och kom till flera omställningar som dock slarvades bort i kombinationsspelet. Det vanligtvis målfarliga Häcken hade till en början mer att önska i anfallsspelet. Rubensson testade hemmaförsvaret med flera långa inlägg, men den amerikanska målvakten kunde utan större svårigheter komma ut och plocka försöken.

– Det börjar lite trevande. Eskilstuna gör det bra och är aggressiva så vi får lite problem i speluppbyggnaden, säger Hanna Wijk.

Men i 34 minuten lossnade det för Häcken och Stine Larsen nickade in 0–1 efter ett vackert inspel från högerkanten.

Smällde i duellerna

Minuterna senare kom nästa chans från högerkanten när Hanna Wijk stod för en fin aktion och hittade in till en fri Elin Rubensson som avslutade hårt i ribban.

– Vi hittar tajmingen med löpningar in och inspel och det resulterar i mål. Jag får en bra djupledsboll och Stine och Pallo är alltid spelare som är på plats i straffområdet, så det är skönt, säger Hanna Wijk.

Det fortsatte smälla en hel del mellan lagen i andra halvlek och frisparkarna avlöste varandra. Eskilstuna jagade en kvittering och i 63 minuten kom den när Pauline Nyström dundrade bollen i nättaket från nära håll. 1–1 och en kalldusch för Häcken.

Men ställningen stod sig inte länge. Efter en tilltrasslad situation utanför straffområdet sköt inbytta Marika Bergman Lundin in ledningsmålet i högra krysset. 1–2 och lättnad i Hisingslaget.

Det blev också slutresultatet och Häcken tog tre viktiga poäng i kampen om att hänga på topplagen i tabellen.