Gais dubbelsmäll – förlust och tung skada: ”Blev djupa sår”

Gais svit på sju obesegrade matcher är bruten.
IFK Norrköping vann i mötet hemma i våras, och det skulle de även göra i returmötet med samma resultat under lördagen, 1-0.
Det gör att Göteborgsklubben nu förlorat sin första match på Gamla Ullevi sedan premiären.
– Det är surt, säger Axel Norén efter matchen.

|

Den första halvleken började trevande och långsamt, och inget av lagen tog kommandot i matchen.

Men den skulle ta lite fart.

I den 16:e minuten fick IFK Norrköping straff efter att Carl Björk blivit nerdragen i straffområdet av som islänningen Arnor Traustason tog hand om. Gais målvakt Mergim Krasniqi räddade den vid sin högra stolpe och det var fortsatt mållöst i matchen.

Bara minuter efter behövde Isak Ssewankambo bäras ut på bår efter att ha fått en smäll på hälsenan, men som inte skulle vara matchens enda skadesmäll.

Gästerna tog ledningen: ”Ett skitmål”

Efter det var Gais de som var mest initiativtagare, men inget av lagen skulle visa sig vara tillräckligt kliniska i sina avslutslägen.

Den andra halvleken skulle börja som den första slutade – trodde många.

Men tidigt i andra halvlek tog – en annan islänning – i Isak Sigurgeirsson påpassligt sig in i straffområdet, efter en kommunikationsmiss av mittback Axel Norén och målvakt Mergim Krasniqi, och stötte in ledningsmålet till 1-0 till gästerna.

– Vi släpper in ett mål som knappt är en chans. Det är surt. Jag och Mergim hamnar fel, eller jag, jag får ta på mig den då jag såg inte att han kom bakom mig, säger Norén om Norrköpings mål och fortsätter om vad han tänkte när det hände:

– Fan, piss tänkte jag då. Det var ett skitmål, vi har varit tajta och sedan att släppa in det är surt.

Gais försökte komma till bättre lägen, vinna frisparkar och flytta fram mer folk och bytte dessutom in flera av sina avbytare från bänken, men de tvingades till ett byte som de inte var planerade att göra.

Målvakten om skadan: ”Djupa sår”

En av dem var ett målvaktsbyte när Erik Krantz fick hoppa in och debutera. Målvakt Krasniqi fick efter en kollision mot knäet, efter att ha fått dobbarna av en motståndare i straffområdet, ledas ut med lindat knä och såg tagen ut.

– Det är smärta i knäet just nu, men vi får se på måndag hur det ser ut, det blev djupa sår men vi får se hur illa det är. Det är ändå lugnt nu men gjorde svinont när det väl hände, det hade kunnat vara värre, säger Krasniqi om sin skada.

Matchen skulle sedan hackas sönder av ett Norrköping som nu inte släppt in ett mål på sina tre senaste matcher, Gais tog sig inte till tillräckligt bra lägen, och matchen slutade med uddamålsförlust med 0-1.

Förlusten innebär att Gais hemmasvit är bruten efter att inte ha förlorat på Gamla Ullevi sedan premiären mot Brommapojkarna.

– Det är andra gången mot Norrköping som vi får stryk, inte roligt. Jag tycker vi kommer ut bra i matchen, men vi saknar kvalité i de avgörande momenten, och i andra halvlek är det ett ställningskrig, säger Fredrik Holmberg efter matchen.

Gais möter Elfsborg i Borås i nästa match.