Gais förbjuder nationsflaggor på läktaren

En supportergruppering gick i veckan ut med att de ville göra en manifestation för Palestina på Gais match mot Kalmar FF på lördagen.
Nu går Gais ut med att man förbjuder nationsflaggor på läktaren.
”Med hänsyn tagen till befarade ordningsstörningar har styrelsen fattat beslut om förbud mot nationsflaggor på matcharrangemanget Gais – Kalmar FF”, skriver de på sin hemsida.

ANNONS
|

Det är grupperingen GFFP, Gaisare för ett fritt Palestina, som på sociala medier uppmanat till en manifestation i samband med matchen mot Kalmar.

"Klä dig i Palestinas (och Gais) färger, ta med flagga om du har, det kommer även finnas flaggor att låna på plats. Du är självklart välkommen att stå med oss även utan flagga. Vi står som vanligt i kurvan på aktiv sittplats, närmast klacken”, skrev GFFP på sociala medier.

Gais gick under torsdagen ut med ett meddelande att de inte kommer tillåta en manifestation på deras evenemang.

– Det är ett Gaisarrangemang och om man ska göra en manifestation så ska man göra det via Gais, man kan inte hoppa in och göra det på någon annans event. Då får man kontakta oss och fråga om det är okej, sa Gais ordförande Stefan Tilk till GP på torsdagen.

ANNONS

Under fredagen gick Gais ut med ytterligare information. De förbjuder nationsflaggor på läktaren under matchen mot Kalmar.

– Vi har känt av att det blir olika syn på detta och vi befarar att det skulle kunna bli ordningsstörningar om man tar in flaggor i dagsläget, därför har vi gått ut med detta. Vi vill ha ordning och reda på matchen, säger Gais ordförande Stefan Tilk.

Två timmar före Gais meddelande gick GFFP ut med att de inte kommer ha någon manifestation under matchen mot Kalmar.

”För att vi ska kunna fortsätta visa vårt stöd för Gais och Palestina är det viktigt att ingenting som vi gör eller står bakom leder till ordningsstörningar som i slutändan kan påverka polisens bedömning i frågan”, skriver de nu på sociala medier.

I meddelandet skriver de att dialogen med Gais är god och att Gais meddelat att de inte ska förbjuda några nationsflaggor.

Men nu är alltså beskedet ett annat från klubben. Enligt Stefan Tilk är det Gais själva som bestämmer vad som får visas på arenan under deras arrangemang.

– Det är upp till oss som är ansvariga för arrangemanget. Sen vill vi ha en öppen och bra dialog och fint arrangemang där alla ska få uttrycka sina känslor. Men vi kan inte tillåta att det blir en konflikt eller ordningsstörning på grund av olika tänkande kring en annan konflikt i världen, säger han.

ANNONS

Enligt Stefan Tilk ska de ha ett styrelsemöte i veckan för att diskutera hur de ska agera i frågan i kommande matcher.

– Jag kan inte föregå någon diskussion där, säger han.

LÄS MER:Gais vill stoppa Palestinamanifestation

ANNONS