Gais-gården målad i blått och vitt

Under lördagen målades minnesstenen på Karlsrofältet där IFK Göteborg spelade sin första match någonsin grön och svart. Några timmar senare målades Gais-gården om i blått och vitt.
”Det är naturligtvis tråkigt”, skriver Gais klubbdirektör, Magnus Sköldmark i ett sms till GP.

ANNONS
|

Under lördagen kunde GP berätta att minnesstenen på Karlsrofältet i Göteborg blivit målad grön och svart. Stenen står på samma plats där IFK Göteborg spelade sin första match någonsin.

Ett tilltag som ordföranden i Gais, Roland Blomstrand beklagade under lördagskvällen.

– Vi kan från Gais håll bara beklaga det som har hänt. Det här är verkligen inget som Göteborgsfotbollen behöver och jag hoppas att vi får ett trevligt derbyarrangemang i morgon. Vi vill också gärna vara behjälpliga med att se till att återställa stenen, sa han då.

Under natten till söndagen kom repliken.

För Gais klubbstuga har nu istället målats om i blått och vitt.

ANNONS

”Det är naturligtvis tråkigt men nu har vi fokus på matchen. En dialog mellan klubbarna är redan påbörjad”, skriver Gais klubbdirektör, Magnus Sköldmark i ett sms.

Rivaliteten är djupt rotad mellan IFK Göteborg och Gais och har en lång historia. Söndagens match mellan de båda lagen är den första sedan cup-mötet för fyra år sedan, som avbröts efter att hundratals fyrverkerier fyrats av under matchen.

LÄS MER:Blåvitts Linus Carlstrand hoppas bli derbyjoker mot Gais

LÄS MER:Träningsrapport från IFK Göteborgs sista träning inför derbyt

LÄS MER:Mervan Celik i bättre form än på länge: ”Är ruskigt tränad”

LÄS MER:Träningsrapport från Gais sista träning inför derbyt

ANNONS