Gais- och IFK Göteborg-fans samlades på Hisingen

Gais och Blåvitt-fansen samlades på Hisingen inför matchen – då uppstod oroligheter när supportrar kastade bengaler mot varandra.
– Det blir lätt stökigt, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Östler.

ANNONS
|

Fotbollspulsen i Göteborg var hög och för första gången på fyra år skulle Gais och IFK Göteborg mötas. De bittra rivalerna möttes i svenska cupen och biljetterna till matchen var slut sedan en lång tid.

Inför derbyt samlades Gais- och Blåvitt-supportrarna på olika ställen på Hisingen, men när de skulle gå till Bravida arena, där derbyt kommer spelas, stötte de på varandra.

Då uppstod oroligheter och fans började kasta bengaler mot varandra. Supportrarna skildes dock åt av spårvagnsspåret som går utmed arenan.

– Det har kastats bengaler mellan de olika marscherna, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Östler.

På sin hemsida meddelar polisen att man har inlett en särskild händelse.

ANNONS

– Det är mycket människor som rör sig i området och det blir lätt stökigt. Det är mycket för polisen att hålla koll på, säger Hans-Göran Östler.

Enligt GP:s reportrar på plats slets en grind inne på arenan, som fanns för att avgränsa sektioner, loss och kastades in på planen. Strax innan matchstart försökte flera personer forcera entrén till arenan. En person togs bort från platsen av polisen och misstänks nu för våldsamt motstånd.

ANNONS