Gais slog AIK på nytt – Lundgren stor hjälte

Gais besegrade AIK igen.
På Strawberry Arena blev Gustav Lundgren matchens stora hjälte när han gjorde matchens enda mål – som också var hans första i allsvenska.
– Förhoppningsvis kommer det fler mål, säger han efter matchen.

ANNONS
|

Gais ställdes mot AIK på Strawberry Arena under måndagen, inför 24 069 åskådare.

Då hade det inte gått lång tid alls sen lagen mötte varandra senast. Så nyligen som förra måndagen gjorde de upp på Gamla Ullevi, där Gais vann med 2–0.

Och det skulle bli tre nya poäng till Gais. Ledningsmålet kom tidigt – och lyckades bestå trots ett stort tryck från AIK. Matchen slutade 1–0.

– Det känns skönt såklart, det var en tuff match. Kanske inte vår bästa. Men att ta en seger på bortaplan som vi pratat om att vi behöver göra känns skönt, säger Gustav Lundgren efter matchen.

ANNONS

Drömstart för Gais

När matchen startade fick Gais en drömstart. Redan i den tredje minuten chockades AIK när Alexander Ahl Holmström vann en duell och hittade vidare till Gustav Lundgren – som gjorde 1–0 till grönsvart.

Målet var hans första i allsvenskan.

– Det behövdes inte så mycket för att sätta in den. Alex tog med sig den och så kunde jag bara dyka mot förstastolpen. Det var skönt att göra ett enkelt mål, säger Lundgren om sitt mål.

Han fortsätter:

– Jag har inte gjort jättemånga mål i karriären tidigare så jag känner ingen panik över att göra mål. Men det var skönt att få göra ett första mål i allsvenskan, så har man gjort det. Men det är inget jag gått och tänkt på. Förhoppningsvis kommer det fler mål, men bara vi spelar bra och laget gör mål är jag glad.

Gais besegrade AIK på nytt

I andra halvlek fick AIK läge på läge, men inget som ville sitta. Ett kvitteringsmål hängde länge i luften. För Gais handlade det mesta om att försvara sin ledning – som de lyckades med.

Matchen slutade 1–0, vilket betyder att Gais har tagit dubbla segrar mot just AIK på bara en veckas tid.

Gais-tränaren Fredrik Holmberg efter vinsten:

– Det blev en jobbig match igen. Vi fick naturligtvis en jättebra start med målet. Men matchen blev inte alls som vi ville, även fast vi var trygga i det låga. AIK låg på och skapade ett jäkla tryck, och det blir ju så på den här arenan med deras supportrar också, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det kändes som att kvitteringen låg i luften i … 75 minuter, kanske. Men ibland är fotboll konstigt. Och vi fick, tack vare ett uppoffrande spel från det här laget där vi noggranna och jobbade stenhårt på, vinna på ett annat typ av sätt. Vi är väldigt glada för segern.

I nästa omgång väntar IFK Norrköping för Gais. Den matchen spelas på lördag, avspark 15:00 på Gamla Ullevi.

Så startade Gais:

Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Filip Beckman, Harun Ibrahim – Axel Henriksson, Joackim Åberg, William Milovanovic – Gustav Lundgren, Alexander Ahl Holmström, Mervan Celik.

LÄS MER:Så ska Gais vinna på bortaplan – efter fyra raka förluster

LÄS MER:Gais har flest varningar i allsvenskan – förklaringen bakom fula (?) sviten

LÄS MER:Ahl Holmström svarar på flyttryktena: "Inte Real Madrid som lagt bud"

ANNONS