Både Georgien och Tjeckien kom poänglösa till eftermiddagens EM-möte länderna emellan.
Då blev det delad pott efter 1–1.
Poängen är Georgiens första någonsin i ett mästerskap.

|

Det var Georgien som tog ledningen i matchen, när Georges Mikautadze satte en säker straff på tilläggstid i den första halvleken.

Straffen kom efter en VAR-koll där det syntes tydligt att bollen tog på armen på olycksfågeln Robin Hranac. Mittbacken gjorde också självmål i matchen mot Portugal.

I andra halvlek kunde Tjeckien kvittera, när Patrik Schick sprang in returen på Ondrej Lingrs nick på riktigt måltjuvsmanér.

Fick jätteläge

Tjeckien låg på för ett ledningsmål, men lyckades inte få dit bollen.

I stället var det ytterst nära att Georgien omvandlade en historisk poäng till tre. I matchens sista minut fick Georgien ett jätteläge, när de kom tre mot en i en omställning. Inbytte Saba Lobjanidze blev frispelad, men sköt bollen över ribban. I stället stod sig 1–1 matchen ut, och Georgien "fick nöja sig" med en poäng.

Historisk målskytt – och skadeoro

Desto tyngre var det för Georgien att lagets stora stjärna, Chvitja Kvaratschelia, haltade av planen i den 82:a minuten.

Även den tjeckiske stjärnan Patrik Schick, som i och med dagens mål blev historisk som Tjeckiens meste EM-målskytt genom tiderna, fick utgå skadad. Han står nu på sex mål i EM-sammanhang.

Poängen innebär att Georgien nu tagit sin första mästerskapspoäng. Landet deltar i sitt första mästerskap någonsin.

Båda lagen ligger nu på en poäng efter två spelade gruppspelsmatcher. Grupp F:s etta och tvåa, Portugal och Turkiet, möts senare under lördagen, klockan 18.fo