Giorgi Kharaishvilis hyllning till 19-årige landsmannen

Giorgi Kharaishvili slog till mot Helsingborg och firade med att visa upp en tröja med georgisk skrift – en hyllning till Giorgi Shakarashvili, en 19-årig georgisk fotbollstalang som hittades död i juni.
– Jag kände honom och det var min brors lagkamrat, säger Giorgi Kharaishvili.

ANNONS
|

Det var i den elfte matchminuten som Sargon Abraham hittade Giorgi Kharaishvili med med en lysande genomskärare.

Kharaishvili rundade Helsingborgsmålvakten Anders Lindegaard och stänkte dit ledningsmålet ur snäv vinkel – hans första mål för säsongen.

– Sargon gav mig en väldigt bra passning. Min touch blev lång, men jag gjorde mål och blev väldigt glad. Det första målet är alltid svårt att göra, säger Giorgi Kharaishvili.

LÄS MER:Gjorde upp i arga leken – precis innan en hörna

Den 23-årige georgiern sprang direkt ut till sidlinjen och hämtade en blå tröja med georgisk text som han sedan visade upp för kamerorna.

”Ville hedra honom”

Tröjan, prydd med ett evighetstecken och namnet ”Shakara” skrivet på georgiska, var en hyllning till den nyligen bortgångne Giorgi Shakarashvili, en georgisk fotbollstalang gick bort 19 år gammal.

ANNONS

– Jag kände honom och det var min brors lagkamrat. Jag ville hedra honom, säger Kharaishvili.

LÄS MER:Lagkaptenens ilska: "Kan aldrig ha den känslan igen"

Giorgi Shakarashvili, som kallades för ”Shakara”, fick sin fotbollsfostran i FC Saburtalo Tbilisi och spelade där fram till sin död – samma georgiska tredjeligalag som Kharaishvili värvades från till Blåvitt.

Har det varit jobbigt?

– Ja, självklart. Det är alltid jobbigt när sådant händer, säger Kharaishvili.

19-åringen rapporterades saknad i mitten av juni och hittades död fyra dagar senare i Mtscheta-området i Georgien efter ett stort sökpådrag.

LÄS MER:IFK tappade segern – i 91:e matchminuten

ANNONS