Glenn Strömbergs känslosamma hyllning efter Svennis begravning

Vänner, familj och allmänhet tog ett sista farväl av Sven-Göran Eriksson under fredagen.
Glenn Strömberg var en av flera tidigare spelare som var på plats.
– Han är den personen som har stakat ut mitt liv på ett sätt, säger en känslosam Strömberg.

ANNONS
|

Sven-Göran Eriksson fördes till sista vilan under fredagen och en av de som var på plats i Torsby för begravningen var Glenn Strömberg.

Strömberg var med i det IFK Göteborg som Svennis ledde till Uefacup-guld 1982. Efter säsongen lämnade Svennis Göteborg och tog över Benfica och kort därefter värvade han Glenn Strömberg till den portugisiska truppen.

Glenn Strömberg har tidigare berättat om vilken betydelse Svennis haft för honom och hans karriär. Efter begravningsgudstjänsten i Fryksände kyrka var han nära tårar.

– Han är den personen som har stakat ut mitt liv på ett sätt. Vad hade hänt om inte en ung tränare vågat ta mig ut på den här långa resan?, säger 64-årige Strömberg som efter två år i Benfica lämnade för italienska Atalanta, klubben han spelade i resten av karriären.

ANNONS

”Han gav alla oss hjälpen i stället”

Glenn Strömberg berättar om de sista mötena med Svennis, när det var känt att tränaren led av obotlig cancer.

– Vi har setts mer de sista månaderna än vad vi gjorde på flera år innan, när vi bara hörde av varandra sporadiskt, säger han.

Han fortsätter:

– Vi satt och pratade och hade roligt och trevligt och hade inte en tanke på det här, och det var helt rätt väg att ta hand om de här månaderna för honom.

Strömberg imponeras över Svennis sista månader i livet.

– Det kan inte ha varit så lätt att göra det, det är få som klarar av att göra det. Men just att han gjorde det, då förstår ni alla hur mycket det hjälper alla som var nära. Den personen som kanske skulle lida mest och hade det svårast, han gav alla oss hjälpen i stället.

Sven-Göran Eriksson meddelade i vintras att han led av obotlig cancer. Han dog den 26 augusti.

LÄS MER:Berättelsen om Sven-Göran ”Svennis” Eriksson

LÄS MER:Sorg och firande av livet under Svennis begravning

LÄS MER:Gästerna anlände till Svennis begravning

LÄS MER:"Svennis" önskan nekas – där sprids askan

ANNONS