Här marscherar Gais-supportrarna mot seriefinalen

Seriefinal och Superettan-uppflyttning på spel.
Då mobiliserade Gais-supportrarna med marsch till Gamla Ullevi och ordnade säsongens bästa publiksiffra i Ettan södra.

ANNONS
|

Det börjar dra ihop sig i Ettan södra. Gais, som jagar superettan-avancemang, har imponerat under hela säsongen och är med fyra omgångar kvar i tät i tabellen, sex poäng före tvåan Falkenbergs FF.

På lördagseftermiddagen drabbar klubbarna samman på Gamla Ullevis gräsmatta. Gais kommer dit med blott en förlust på de 21 senaste matcherna. Falkenberg kommer dit med 20 raka utan nederlag.

Det är med andra ord en match mellan två minst sagt formtoppade lag.

– Den här matchen blir svinrolig. En toppmatch. Det kan gå åt båda hållen, men vi känns extremt starka. Och vi förlorar ju inte hemma, sa Gais Jonas Lindberg, som lagom till drabbningen gör comeback i truppen efter skada, inför matchen.

ANNONS

Att det är mycket på spel märks på Gais supportrar. Klubben, som har ett snitt på drygt 2000 åskådare per match i år, har mobiliserat inför seriefinalen och tidigt på lördagen var det över 5000 sålda biljetter. En notering som barkar för att det blir både Gais och hela Ettans bästa publiksiffra den här säsongen.

– Det hade varit fantastiskt om det kunde komma 5000. Vi vill fylla upp så mycket vi kan. Kommer det så mycket folk, då kommer det höras, sa Jonas Lindberg inför matchen.

Under eftermiddagen samlades massvis av Gais-supportrar för uppladdning på John Scotts Stable i centrala delarna av stan. Därifrån marscherade sedan supportrarna vidare till Gamla Ullevi.

Se supportrarnas uppladdning i bildspelet ovan.

LÄS MER:Ingen prövning stoppar Gais nya stjärna Axel Henriksson

LÄS MER:Gais-stjärnans utspel – inför seriefinalen mot Falkenberg

LÄS MER:Axel Norén om enorma succén i Gais – rankas som bäst av alla

LÄS MER:Statistiken visar: Så skiljer sig Gais och Falkenbergs FF

ANNONS