Häcken besegrade Örebro – Felicia Schröder matchhjälte

Ett mål satt långt inne.
Då klev Häckens 17-åriga talang Felicia Schröder fram och gjorde 1–0 mot KIF Örebro – och räddade därmed sitt lag från att halka efter i toppen.

|

Häcken spelade mot KIF Örebro på Behrn Arena under onsdagskvällen. Inför mötet hade Häcken en fin svit som innebar poäng i sex raka matcher och en andraplats i tabellen.

Verkligheten såg tuffare ut för Örebro, som förlorat många matcher under våren och placerar sig näst sist i damallsvenskan.

Jämnt och mållöst: ”Slarvigt”

Trots vilt skilda placeringar i tabellen var första halvlek jämn.

Häcken försökte, flera gånger om, spela igenom hemmalagets rödvita vägg av försvarare som ofta bildades i straffområdet. Men försöken var inte tillräckligt bra.

Örebro lyckades således hålla nollan mot Häcken när lagen lämnade planen i halvtid. Då var 0–0 inte ett resultat som Matilda Nildén var nöjd med.

– Det har inte sett jättebra ut från vår sida. Jag tycker inte vi kommer upp i nivå alls i passningsspel eller presspel. Det är slarvigt, säger hon i sändningen på Viaplay.

Matilda Nildén i paus: ”Vi kommer inte upp i nivå alls”.
Matilda Nildén i paus: ”Vi kommer inte upp i nivå alls”. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Häckenspelaren har svårt att förklara varför spelet inte funkar fullt ut, men säger så här inför andra halvlek:

– Det är 45 minuter kvar. Nu ska vi gå in och snacka ihop oss och komma ut med bättre energi. Vi ska göra det bättre.

Häcken med sent avgörande – igen

Under vårsäsongen har Häcken gjort många sena mål. Det mesta har hänt i andra halvlek av matcherna.

Och det blev inget undantag mot Örebro.

I den 67:e minuten tog Häcken ledningen. Alice Bergström hittade in till Felicia Schröder i straffområdet med ett välplacerat inlägg. Därefter gjorde hon enkelt 1–0.

Målet, som var hennes sjätte i årets damallsvenska, tog henne till ensam ledning i den interna skytteligan.

Bara några minuter senare var Örebro nära att kvittera, men det jättefarliga skottet från Inka Sarjanoja gick precis utanför mål.

Det kunde få Häcken att andas ut – som tack vare Schröders mål vann matchen med 1–0.

– Vi gör inte en jättebra insats i dag. Vi får inte till det alls och tappar onödiga bollar som gör att vi sätter oss själva i skiten, säger målskytten efter matchen i Viaplay.

Felicia Schröder gav Häcken seger – men målskytten är inte nöjd: ”Vi sätter oss själva i skiten”. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Samtidigt som Häckens segermatch spelades totalkrossade Rosengård, serieledaren, sitt motstånd Trelleborg med så stora siffror som 9–1.

Damallsvenskans täta matchschema spinner vidare och redan på söndag ställs Häcken mot Kristianstad på Bravida Arena. Avspark 15:00.

Så startade Häcken mot Örebro:

(4–2–3–1): Jennifer Falk – Alice Bergström, Josefine Rybrink, Elma Junttila Nelhage, Hanna Wijk – Ruby Grant, Johanna Fossdalsa Sörensen (83’ Anna Csiki) – Matilda Nildén, Rosa Kafaji (59’ Filippa Curmark), Anna Sandberg (59’ Monica Jusu Bah) – Felicia Schröder.