Häckens lättnad: Avgjorde mot Västerås i slutminuterna

Allsvensk återstart för Häcken.
Då blev Zeidane Inoussa stor hjälte i slutminuterna, efter sent avgörande i matchen som slutade 2–1.
– Första instinkten var att köra en bicicleta, säger han om sitt drömmål i sändningen på Max.

|

Häcken ställdes mot Västerås i den allsvenska återstarten. Matchen spelades på Hitatchi Energy Arena under måndagen.

Tränaren ”Paco” Johansen tvingades göra en förändring i Häckens startelva. Srdjan Hrstic hade blivit sjuk och Ali Youssef ersatte därför honom på topp.

Häcken såg länge ut att gå mot ett kryss. Men i matchens slutskede klev Zeidane Inoussa fram och gjorde 2–1, som gav Hisingslaget tre poäng.

Häcken ryckte upp sig – efter mardrömsstarten

När matchen startade åkte Häcken på en tidig käftsmäll. Redan i den fjärde minuten gjorde Västerås 1–0. Målet kom efter fint förarbete från Alexander Warneryd som på ett skickligt sätt hittade in till Matteo Ahlinvi som satte in bollen i nät.

Det märktes att Västerås fick självförtroende av målet. Fler farliga chanser kom, men Häcken ryckte upp sig och växte in i matchen. Efter kvarten spelad hade Hisingslaget tagit över matchen.

Utdelningen kom i den 32:e minuten. Då klev Ali Youssef fram och gjorde 1–1 genom ett klassmål.

Zeidane Inoussa ordnade seger för Häcken.
Zeidane Inoussa ordnade seger för Häcken. Bild: TOBIAS STERNER

Häcken avgjorde i slutminuterna

Så var ställningen när lagen klev av planen i paus. Häckens målskytt var inte jättenöjd med halvleken.

– Det har varit ganska tufft och vi har fått springa mycket. Vi har mycket boll, men jag vet inte ... det känns inte som vi kommer till jättelägen. Vi måste skapa mer, säger Youssef i sändningen på Max och fortsätter:

– Vi får gå in (i omklädningsrummet, reds. anm) och prata med varandra och sen göra det vi kan göra. Vi har haft bra träningsveckor, det gäller att försöka få ut det på planen.

Häcken startade andra halvlek intensivt. Västerås lyckades haka på tempot och båda lagen hade sina lägen.

I den 84:e minuten blev Zeidane Inoussa poängräddare när han satte 2–1 till Häcken. Det var ett drömmål som gjordes genom en cykelspark.

– Jag ser att Valgeir kommer och slår ett inlägg. Som första instinkt tänkte jag att jag kör en bicicleta. Det var första gången jag gjorde det på match så det kändes skönt att den satt, säger han i sändningen efter matchen.

I nästa omgång ställs Häcken mot Elfsborg på Bravida Arena. Den matchen spelas på söndag, avspark 16:30.

Så startade Häcken mot Västerås:

(4–3–3): Andreas Linde – Valgeir Fridriksson (86’ Johan Hammar), Even Hovland, Marius Lode, Adam Lundkvist – Mikkel Rygaard (68’ Julius Lindberg), Simon Gustafson, Romeo Amane – Amor Layouni (86’ Axel Lindahl), Ali Youssef (76’ Pontus Dahbo), Zeidane Inoussa.