Hammarbys Hampus Skoglund och Gais Mervan Celik krockade under matchen i Stockholm.
Hammarbys Hampus Skoglund och Gais Mervan Celik krockade under matchen i Stockholm. Bild: MAXIM THORE

Hammarbys svar: Därför fick Skoglund spela vidare

Hammarbys Hampus Skoglund fick hjärnskakning efter krocken med Gais Mervan Celik.
Nu förklarar klubben det kritiserade beslutet att låta Skoglund spela klart halvleken.
– Anledningen till att han inte togs av planen omgående var att han inte uppvisade några symptom direkt efter smällen, säger sportchefen Mikael Hjelmberg i ett uttalande.

ANNONS
|

Det var sju minuter kvar av den första halvleken när Hampus Skoglund och Mervan Celik krockade. Hampus Skoglund fick en märkbart hård smäll mot huvudet.

Skoglund kontrollerades av det medicinska teamet, och beslut togs att han skulle spela vidare. Men i paus sa han i sändning att han inte mindes något av halvleken. Därefter avbröts intervjun.

Beslutet att låta Skoglund spela vidare efter smällen kritiserades av flera experter.

– Han kan inte få spela vidare. Det är dåligt att han får spela vidare. Han måste bort, det här är jättefarligt, säger Alexander Axén i Max sändning.

Visade inga symptom direkt

Under tisdagen meddelar Hammarby i ett pressmeddelande att Hampus Skoglund har drabbats av en hjärnskakning och följer hjärntrappan för att återgå till träning.

ANNONS

Vidare förklarar klubben att anledningen till att Hampus Skoglund inte togs av matchen direkt var att han inte visade någon direkt påverkan och man då enligt rutin gör en ny koll efter tio minuter.

Eftersom det var sju minuter kvar av halvleken fick han därför spela vidare.

– Vårt medicinska team har hållit Hampus under uppsikt efter matchen, strax före han somnade för natten och nu på morgonen och han mår bra, säger Mikael Hjelmberg i ett uttalande.

– Vi har självklart utvärderat den här situationen och kommer framöver vara än mer rigorösa i våra rutiner. Det viktigaste är att Hampus mår bra, och han följer nu hjärntrappan och så tar vi det dag för dag därifrån, fortsätter han.

LÄS MER:Oroväckande intervjun – efter smällen: ”Minns inte”

LÄS MER:Se höjdpunkterna från matchen mellan Hammarby och Gais

ANNONS