Hur mycket vet BK Häcken om sitt Europamotstånd?

Bundesliga-laget FC Heidenheim har anlänt till Hisingen.
GP utmanade spelarna i Häcken i ett quiz om det kommande playoff-motståndet – vem vet mest?

ANNONS
|

Häcken har flugit igenom kvalomgångarna till Uefa Conference League.

F19 Dudelange och Paide Linnameeskond bockades av på ett imponerande sätt. På fyra spelade matcher gjorde Hisingslaget totalt 19 (!) mål.

Nu väntar en betydligt tuffare match – med ett svårare motstånd.

FC Heidenheim, som till vardags spelar i tyska Bundesliga, kommer till Hisingen under torsdagskvällen för att spela det första playoff-mötet (av två). I potten finns en plats i gruppspelet i Uefa Conference League.

Marius Lode spår Häckens chanser

Häckens mittback Marius Lode spelade i tyska Schalke när Heidenheim så nyligen som 2022 tog klivet upp till Bundesliga – landets högsta serie.

– Jag minns att det var dramatik när det hände. De låg trea i tabellen när det skulle avgöras, och man trodde att Hamburg skulle knipa uppflyttningsplatsen. Men Heidenheim lyckades göra två mål på slutet och snodde andraplatsen, berättar norrmannen.

ANNONS

När Schalke mötte den kommande playoff-motståndaren missade Lode matchen.

– Jag hade corona, men minns att mitt lag vann med 4–0. Det är kul att de ska komma hit och spela och det är roligt med nya lag som får chans i Europa.

Vad tror du om era chanser?

– Det kommer bli en tuff match. Vi har sett vad vi har och att vi kan göra det bra. För Heidenheim blir det en helt ny grej att komma ut i Europa och spela.

– Om vi kämpar tillsammans och får till vårt spel har vi bra chanser, men de tyska lagen är sega och de kommer kämpa till döden. Vi behöver göra samma sak.

GP utmanade flera Häckenspelare i ett quiz om sitt kommande motstånd. Se utfallet i videoklippet ovan.

Matchguide: Häcken – Heidenheim

Vad: Playoff till Uefa Conference League

Var: Bravida Arena

När: Torsdag, 19:00

Tv/stream: Matchen sänds på Sportbladet

Det gäller: Lagen ska göra upp om en gruppspelsplats till Uefa Conference League. Mötet på Bravida Arena är det första playoff-mötet av totalt två. Returen spelas i Tyskland nästa vecka.

Läget i laget: Nikola Zecevic är skadade och inte tillgängliga. Häckens nyförvärv Samuel Leach Holm är inte uttagningsbar till playoffen.

LÄS MER:Utspelet från Jon Dahl Tomasson: ”Ni behöver få in mer pengar i systemet”

LÄS MER:Så bra är BK Häckens playoff-motståndare Heidenheim

ANNONS