Häcken nära att värva Zlatans anfallskompis

Ola Kamara och Zlatan Ibrahimovic spelade tillsammans i LA Galaxy 2018.
Snart kan den 33-årige norske anfallaren bli klar för BK Häcken, enligt vad GP erfar.
– Jag tror att det närmar sig nu, säger Per-Mathias Högmo om forwardsjakten.

ANNONS
|

Under söndagen vann BK Häcken med 3–0 mot Djurgården i cupsemifinalen på Bravida Arena. Därmed blev Hisingslaget klart för cupfinal mot Mjällby AIF 18 maj.

Trots målexplosionen – totalt 19 mål på fem cupmatcher i år – har Häcken fortsatt att jaga en ersättare till fjolårets skyttekung Alexander Jeremejeff.

Nu är en lösning nära.

Till GP säger tränaren Per-Mathias Högmo:

– Jag tror att det närmar sig nu. Förhoppningsvis har vi något i nästa vecka.

Det sa du förra veckan också?

– Jo, jag sa ju det. Men det tog lite längre tid. Det är en svår marknad, många som söker anfallare. Vi ska ha någon som passar in både som person och med sitt spelsätt, men jag hoppas och tror att vi är på god väg att lösa det, säger Högmo.

ANNONS

Väntas anlända i veckan

Den anfallare som Högmo syftar på är, av allt att döma, norrmannen Ola Kamara. Det var Fotbolldirekt först att berätta om. Enligt vad GP erfar ska Kamara anlända till Hisingen för att göra en läkarundersökning i veckan.

Sportchefen Martin Ericsson vill dock varken säga bu eller bä:

– Jag kommenterar inte enskilda spelare som det spekuleras kring, säger Ericsson till GP.

2018 spelade Ola Kamara och Zlatan Ibrahimovic tillsammans i LA Galaxy i USA. Bland annat serverade Kamara ett perfekt inlägg som ”Ibra” språngnickade i mål i juli 2018. Men i samband med just Zlatans ankomst till LA Galaxy ville Ola Kamara lämna på grund av konkurrensen. Vilket skedde och han flyttade vidare till Shenzhen FC i Kina.

Ska ha gjort 150 mål

Ola Kamara gjorde totalt 18 mål för LA Galaxy. I november 2021 twittrade Kamara själv att han gjort 150 mål för olika klubblag samt norska landslaget (sju mål på 17 A-landskamper). Ett av landslagsmålen betydde 3-3 mot Sverige i kvalet till EM 2020.

Han har en lång karriär med spel i lag Norge, Tyskland, Österrike, Kina och USA. Ola Kamara är 33 år gammal och representerade senast DC United i Major League Soccer, MLS.

Han är 184 centimeter lång, först och främst en central anfallare, men kan användas på båda kanterna. Som spelare är han rörlig, spelintelligent och målfarlig.

ANNONS

Sedan årsskiftet har Ola Kamara varit kontraktslös.

Nu kan han snart vara BK Häckens efterlängtade ersättare till Alexander Jeremejeff.

LÄS MER:Samuel Gustafson sågade Strandvallen – får mothugg av Mjällby

LÄS MER:Djurgården pekar ut BK Häcken som klara SM-guldfavoriter

LÄS MER:BK Häcken klart för cupfinal – efter kross av Djurgårdens IF

ANNONS