IFK Göteborg vann mot Varberg – efter Bergs dubbla fullträffar

Marcus Berg sköt segern till IFK Göteborg nere i Varberg. Tre poäng som gör att Blåvitt fortsätter haka på uppe i toppen och är en seger ifrån en tredjeplats.

ANNONS
|

Varberg har varit allt annat än en drömmotståndare för IFK Göteborg de senaste säsongerna. På de tre senaste mötena hade Joakim Perssons gäng vunnit två och fått med sig ett kryss.

Något som givetvis både Mikael Stahre och hans spelare hade full koll på.

Hur det slutade den här gången?

Jo, betydligt bättre för Blåvitt som vann med 4–0 nere i Varberg.

– Det är såklart ett väldigt bra resultat för oss. Vi gör det bra individuellt och kollektivt. Samtidigt ska vi vara ödmjuka och mål förändrar matcher. Vi äter oss in bra i slutet på första och gör 1–0 och sedan kommer 2–0 tidigt i andra. Det är ett klassmål där och där är matchen mer eller mindre slut, säger Mikael Stahre och fortsätter:

ANNONS

– Totalt sett var det en väldigt bra match och vi är klart nöjda.

Ja, det där andra målet som Marcus Berg smällde in var ett klassmål. Ett mål som även fick Jocke Persson att dra på hyllningskören.

– Det där är inte ens en målchans här i Varberg ... det sa bara smack och så satt den där, säger han och suckar.

LÄS MER:Håkan Mild mot väggen – 72 frågor och svar med klubbdirektören

Marcus Berg själv då?

Jo, han var givetvis nöjd med både sin egen och lagets insats.

– Det kändes stabilt och det var ett fint avslut där ja. Det var ett bra anfall också och det var skönt att sätta tvåan hyfsat tidigt för då blev det lite jobbigare för Varberg, säger han.

På sistone har han växlat upp.

Något som har sin förklaring.

– Under de senaste veckorna har jag kunnat träna lite mer och fått 90 minuter vilket är viktigt. Det kommer många tuffa matcher i höst och det är viktigt att man kan vara med på fler träningar, säger han.

Hur mår kroppen nu?

– Helt okej. Det är viktigt att jag kan bibehålla det nu.

Tränar du mer nu igen eller annorlunda?

– Jag har någon dag extra ledigt för att komma i fas. Det är trots allt matcherna som är viktiga och det fungerar inte att träna för mycket. Vi har hittat en bra balans nu och just nu fungerar det.

ANNONS

LÄS MER:Magnus Eriksson om IFK Göteborgs unika publiksnitt – bästa på femton år

Efter segern mot Varberg klättrar IFK Göteborg förbi Malmö i den allsvenska tabellen och ligger nu femma med tre poäng upp till en Europaplats och fem poäng upp till serieledande Häcken.

En ganska bra förvandling för ett lag som såg ut att vara allt annat än med i en toppstrid för ett antal omgångar sedan.

– Det är en jämn serie i år och många lag som har en chans. Vi är inte direkt favoriten där uppe men så länge vi är med och visar vad vi vill har vi en chans att vara med där. Det är upp till oss, säger Marcus Berg.

Har ni blivit underskattade?

– Nej, det tycker jag inte. Om man ska vara ärlig har vi inte presterat så jättebra sett till en längre period. Det är mer så att man är förvånad att vi ligger med däruppe med tanke på hur vi spelat och presterat. Det kommer att krävas mycket för att vara kvar där i slutet.

– Samtidigt har vi något nu och är med. Vi börjar hitta spelare som vågar vända upp med boll och vågar spela bollen i svåra lägen. Det är smådetaljer som hela tiden har blivit bättre.

Segrarna har inte bara gett tätkänning.

ANNONS

Det har även gett självförtroendet en skjuts.

– Ja, det tycker jag. Självförtroende kommer ofta med vinster och med poäng och det ligger hand i hand för oss. Det känns lägligt att det kommer nu. Nu ska vi bara köra på och sedan får vi se hur långt det tar oss, säger Gustav Svensson.

LÄS MER:IFK Göteborgs nya generation vill ta klubben tillbaka till toppen

Så startade IFK Göteborg: 4–2–3–1

Warner Hahn – Alexander Jallow (Emil Salomonsson, 87),, Calle Johansson, Johan Bångsbo, Oscar Wendt – Gustav Svensson, Kevin Yakob – Hosam Aiesh (Erik Sorga, 87) Hussein Carneil, Gustaf Norlin (Sebastian Eriksson, 87) – Marcus Berg.

ANNONS