IFK Göteborg föll mot Hammarby – tjafset efteråt

Matchen mellan IFK Göteborg och Hammarby såg ut att sluta mållöst.
Men i den 101:a (!) minuten klev Jusef Erabi fram och gjorde 1–0 till Hammarby.
I IFK Göteborgs förlust blev dessutom Hussein Carneil utvisad – efter bara fyra minuter på planen i sin comeback.
– Det känns som en käftsmäll, säger August Erlingmark.

|

IFK Göteborg tog emot Hammarby på Gamla Ullevi under söndagen, inför 17 151åskådare.

För hemmalaget har höstsäsongen inte varit stark, som bekant. Inför matchen hade Blåvitt bara vunnit en match – mot just Hammarby.

Men det skulle inte bli två vinster. Matchen såg ut att gå mot 0–0, men i den 101:a och sista tilläggsminuten gjorde Jusef Erabi ett segermål för Hammarby.

Första halvlek stod och vägde

När matchen startade var det ett ställningskrig. Hammarbys hetaste läge i första halvlek kom redan i den tredje minuten, då Jusef Erabi nickade i stolpen.

IFK Göteborgs bästa chans kom i den 25:e minuten. Nyförvärvet Nikolai Baden kontrade, tog sig fram till straffområdet med bollen men släppte den sedan aningen sent till Kolbeinn Thordarson.

Matchen stod och vägde hela första halvlek och i paus stod det rättvist 0–0.

Blixtsnabb utvisning och sent poängtapp

I andra halvlek var det eldiga känslor ute på planen. Nikolai Baden, August Erlingmark, Fredrik Hammar, Shaquille Pinas och inhopparen Simon Strand var centrala figurer i några av situationerna som slutade med gnabb.

Precis som i första halvlek sprakade inte den andra av jätteheta målchanser. Ett Hammarby-mål låg dock mer i luften än ett ledningsmål från Blåvitt.

I den 82:e minuten fick Hussein Carneil göra en efterlängtad comeback efter sin skadefrånvaro. Publiken jublade – men glädjen skulle vara kort.

Efter bara fyra minuter på planen noterades han för en eftersläng på Simon Strand och blev utvisad.

Förutom det röda kortet blev åtta spelare varnade i andra halvlek.

Sena avgörandet – firade vilt efteråt: ”Han får skylla sig själv”

Till följd av avbrotten lades 12 minuter på ordinarie matchtid. Och i den 101:a matchminuten sköt anfallaren Jusef Erabi tre poäng sitt Hammarby.

Då firade han över Gustav Svensson och det väckte en hel del ilska hos hemmafansen och spelarna.

– Han håller i min nacke. Han låter mig inte ställa mig upp och drar mig i nacken och håller i mig. Om han ger mig något får han tillbaka. Han får skylla sig själv, säger Jusef Erabi.

I intervjun med Max efteråt kallade han Gustav Svensson för ”han Gustafsson”.

– Det var inget sådant, säger Erabi och menar på att han inte hånade honom.

– Om jag ser honom nu så kommer jag att tacka för matchen.

Gustav Svensson lämnade dock Gamla Ullevi snabbt efter matchen.

– Han har lämnat på grund av personliga skäl, säger kommunikationschef Marcus Modéer efteråt.

Stora besvikelsen i Blåvitt: ”Det är helt brutalt”

Sedan kritiserade Jusef Erabi sättet som de blåvita tog sig an matchen.

– Vi kommer hit och visar karaktär direkt. De blir frustrerade och förstör mer och kör duellspel och vi får anpassa oss till det. Det gör vi också. Vi ger tillbaka det som de gav till oss. Vi vinner nästan alla dueller vi kan och de fick knappt en chans.

Efter matchen var August Erlingmark nedstämd, efter ännu ett sent insläppt mål och en tung förlust.

– Ja … det är tungt, såklart. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga …

Ni har åkt på ett par smällar nu på övertid i matcher?

– Ja. Det är klart. Man är med i matchen länge och sliter som fan och jobbar på. Det kommer som en käftsmäll. Det är ruskigt tungt men vi får bara se framåt och det enda vi kan påverka är nästa nio matcher. Det är tungt som fan. Det är helt brutalt nu.

Nu väntar ett kortare allsvenskt uppehåll på grund av landslagssamling. När IFK Göteborg spelar sin nästa match är det i ett derby mot BK Häcken. Den matchen spelas söndagen den 15/9.

Så startade IFK Göteborg (4–2–3–1):

Jacob Karlström – Jonas Bager, Gustav Svensson, August Erlingmark, Oscar Wendt – David Kruse (65’ Gustaf Norlin), Anders Trondsen (76’ Adam Carlén) – Ramon Pascal Lundqvist, Kolbeinn Thordarson, Paulos Abraham (82’ Hussein Carneil) – Nikolai Baden (65’ Laurs Skjellerup).