IFK Göteborg kryssade i ångestmötet med Värnamo

IFK Göteborg är fast i bottenstriden och efter krysset hemma mot IFK Värnamo blev de blåvita spelarna utbuade av hemmapubliken.
– Det är bara något vi får ta och leva med, säger Oscar Wendt.

ANNONS
|

Inte för att det behövdes för något av lördagens lag, men en gnutta tändvätska kastades in i bottenmötet mellan IFK Göteborg och IFK Värnamo strax innan avspark.

Uppe i Östergötland bjöd ett tidigare krisande IFK Norrköping på en makalös vändning på tilläggstid och tog därmed tre viktiga poäng i bottenstriden.

Därmed var det av ännu större vikt för 13:e placerade Blåvitt att ta full pott i en match som höll på att börja på sämsta tänkbara sätt för hemmalaget.

Men någon seger blev det inte, för något av lagen.

I stället delade man på poängen – men inte på känslan över den.

ANNONS

IFK Värnamo var nöjda, IFK Göteborg inte det minsta.

– Det är en besvikelse, givetvis, att vi inte kan knyta ihop säcken och få en seger på hemmaplan. Så det är mestadels en besvikelse över det, säger Oscar Wendt.

Assisterande tränare Joachim Björklund är inne på samma spår.

– Jag är mindre nöjd med poängen, säger han under presskonferensen.

Joachim Björklund säger att det kändes som att luften tog slut.
Joachim Björklund säger att det kändes som att luften tog slut. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Joachim Björklund: ”Luften tar slut”

Matchen var av två karaktärer och under den första halvleken hade IFK Göteborg ett stort övertag vad gäller bollinnehav – även om Värnamo, genom Gustav Engvalls friläge, hade den bästa målchansen.

– Men jag tycker att vi stundtals i första skapar ett bra tryck och är riktigt farliga på fasta någon gång. Vi kommer runt mycket och har ett ganska bra tryck utan att riktigt skapa någon superchans som man gärna hade velat ha, säger Oscar Wendt.

Joachim Björklund delar sin lagkaptens analys, men är inte helt nöjd med hur laget försvarade sig mot Värnamos omställningar.

– Det är lite för enkelt i första, de är ganska duktiga och vi ligger inte bra i vår lägsta linje. Det är några bollar som är en hårsmån från att bli ännu farligare än de blev.

Men under den andra halvleken lös chanserna med sin frånvaro och inget av lagen hade egentligen något riktigt läge som skulle kunna avgöra matchen.

ANNONS

– Vi lyckas inte riktigt få samma tryck i andra, så det är en besvikelse som man känner mest.

Björklund tycker inledningen på den andra halvleken var bra, men sen hände det något.

– Det känns som att luften tar slut, jag tror inte jag kan komma ihåg några längre bollinnehav på deras planhalva. Vi väljer att ta den enkla vägen och slår långt, vilket gör att de vinner förstabollen. Vi får inget organiserat tryck på dem i andra halvlek.

Buades ut av hemmapubliken

I och med detta slutade matchen 0-0 och när domaren blåste av så kom det en skur av burop från hemmapubliken, riktad mot de blåvita spelarna.

– De är lika besvikna som vi är, givetvis och de visar sin frustration och besvikelse. Det har de all rätt att göra, de är alltid här och stöttar oss. Det är bara något vi får ta och leva med, säger Oscar Wendt.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efter matchen?

– Blandad. Det är klart att vi gärna vill vinna på hemmaplan och framför allt är känslan att man inte får någon utdelning på det trycket som vi lyckas skapa så att det släpper för oss och vi blir lite friare.

ANNONS

Wendt tar ny sats och avslutar:

– Så det är både besvikelse och irritation, samtidigt som vi måste hålla lågan vid liv. Vi kan inte gömma oss, det är trots allt vi som ska se till att det blir bättre. Vi ska få alla att förstå att det är vi som ska göra det och ingen kommer göra det åt oss.

LÄS MER:IFK Göteborg har byggt om – tack vare raketbränslet: ”Jag är väldigt nöjd”

LÄS MER:Mardrömsbilder för IFK Göteborg – Arbnor Mucolli skadad

LÄS MER:Ramon Pascal Lundqvist om varför han valde IFK Göteborg

Så startade IFK Göteborg

(4–2–3–1): Jacob Karlström – Sebastian Ohlsson, Gustav Svensson, Oscar Wendt, Emil Salomonsson – August Erlingmark, David Kruse – Thomas Santos, Arbnor Mucolli, Oscar Pettersson, Gustaf Norlin.

ANNONS