IFK Göteborg tappade ledningen i slutminuterna – oavgjort mot Västerås

IFK Göteborg var nära att ta andra raka segern.
Då kvitterade Västerås i den 99:e (!) minuten – och lagen fick därmed dela på poängen.
– Känslan från bänken var att vi plötsligt hade något att förlora och då inte vågade spela, säger Joachim Björklund på presskonferensen.

ANNONS
|

IFK Göteborg tog emot Västerås på ett soligt och kokande Gamla Ullevi under söndagen, inför 17 137 åskådare.

Hemmalaget kom närmst från en skön seger mot Hammarby.

Och det såg länge ut att bli den andra. IFK Göteborg hade ledningen fram till den 99:e minuten i matchen. Men då klev VSK-spelaren Abdelrahman Boudah fram och gjorde 1–1, som blev matchens slutresultat.

– Västerås blev bättre mot slutet och mer direkta. Vi försvarade bra för det mesta, men samtidigt hade vi lagt av att spela och då blev det väldigt långa 11 tilläggsminuter, säger Joachim Björklund på presskonferensen efter matchen.

Han lägger till:

ANNONS

– Jag har inget att säga om resultatet egentligen, mer än att det är surt när man är så nära. Vi måste hålla i bollen mer och känslan var att vi tappade självförtoende. Det blev lite för mycket att förlora när vi helt plötsligt hade ledningen.

Hetta präglade första halvlek

IFK Göteborg startade matchen med hög intensitet. Redan i den fjärde minuten var anfallaren Laurs Skjellerup farlig när han längs vänsterkanten tog sig förbi VSK-försvaret och hittade avslut. Bollen räddades dock av målvakten Anton Fagerström.

Halvlekens farligaste målchans kom från Paulos Abraham och IFK Göteborg i den 37:e minuten. Han avlossade ett skott som var millimeter från att gå in i mål, men bollen svepte precis över ribban.

Några minuter innan första halvlek blåstes av fick Västerås en jättemöjlighet att komma in i matchen, när IFK-målvakten Elis Bishesari rusade ut för att rensa bort en boll som i stället hamnade hos Viktor Granath. Han hittade vidare till Abdelrahman Bouda, men Sebastian Ohlsson nickade bort bollen i sista stund.

I halvtid stod det 0–0.

– Det har varit högt tempo där vi försökt komma runt på kanterna. Det är varmt, torrt och bollen stannar lätt upp men det är ändå okej. Vi behöver bli bättre i den sista tredjedelen, säger Gustav Svensson i sändningen på Max.

ANNONS

Blåvitt tappade segern i slutet

När andra halvlek drog i gång fick Blåvitt en drömstart.

I den 48:e minuten drämde Paulos Abraham till med ett långskott. Inte det hårdaste, men VSK-målvakten fick bara fingrarna på bollen – som gick in i nät.

1–0-jublet från den blåvita publiken ekade högt över hela Gamla Ullevi.

Efter drygt 60 minuter drabbades Laurs Skjellerup av en hård smäll. Spelet pausades i några minuter och det medicinska teamet slog fast att dansken inte kunde spela vidare. Med bandage runt huvudet klev han av och ersattes av Oscar Pettersson på planen.

Efter ledningsmålet och anfallarens avbräck växte Västerås in i matchen och Blåvitt fick rensa undan många bollar – vilket de gjorde med bravur fram tills den 98:e minuten (11 tilläggsminuter på grund av skadeavbrottet och cooling break).

Då satte Abdelrahman Boudah in bollen i mål för Västerås. Slutsiffrorna skrevs därmed till 1–1 och lagen fick dela på poängen.

– Efter det tidiga ledningsmålet i andra halvlek var känslan från bänken att vi hade något att förlora och då inte vågade spela, säger Joachim Björklund.

Även i nästa match väntar ett hemmamöte för Blåvitt – som på lördag ställs mot Brommapojkarna.

Så startade IFK Göteborg mot Västerås:

Elis Bishesari – Sebastian Ohlsson, Gustav Svensson, Oscar Wendt, Anders Trondsen (75’ Emil Salomonsson) – Arbnor Mucolli, Kolbeinn Thordarson, Lucas Kåhed (46’ Adam Carlén) – Thomas Santos (88’ August Erlingmark), Laurs Skjellerup (66’ Oscar Pettersson), Paulos Abraham.

LÄS MER:Besvikelsen i IFK Göteborg efter sena poängtappet

LÄS MER:Laurs Skjellerup lämnade planen med bandagerat huvud

ANNONS