IFK Göteborg tappade seger på övertid – kryssade mot Djurgården

IFK Göteborg gick mot seger.
Men ledningen tappades på övertid. I den 93:e (!) minuten nickade Djurgårdens Adam Ståhl in 1–1 som blev matchens slutresultat på Tele2 Arena.
– Jag är besviken över resultatet, men ganska nöjd med hur det såg ut, säger Oscar Wendt efter matchen.

ANNONS
|

Regnet fullkomligt öste ner över Tele2 Arena under söndagen och fotbollsvädret var inte optimalt. IFK Göteborgs möte med Djurgården blev därför uppskjuten i en hel timme.

Därefter startade matchen – där Blåvitt den här gången leddes av assisterande Joachim Björklund eftersom huvudtränaren Stefan Billborn blivit pappa i dagarna.

I startelvan tog två nyförvärv plats. Målvakten Jacob Karlström och mittfältaren David Kruse, som båda bara hunnit med en (!) träning med laget, fick chansen direkt från start.

Tappade poäng sent – sent

IFK Göteborg såg ut att gå mot en 1–0-seger, efter mål av Thomas Santos i andra halvlek. Men i den sista tilläggsminuten nickade Adam Ståhl in ett kvitteringsmål till Djurgården.

ANNONS

1–1 blev matchens slutresultat.

– Just nu sitter man här med besvikelse, säger Joachim Björklund på presskonferensen och fortsätter:

– Vi fick matchen dit vi ville över 90 minuter. Efter en jämn första halvlek så var vi bättre i hyfsat långa perioder i andra halvlek och gör även mål. Men vi misslyckas tyvärr med att knyta ihop säcken, återigen. Det är en jämn match där vi är snäppet bättre och vi hade kanske förtjänat tre poäng.

Oscar Wendt är också besviken och beskriver känslan direkt efter slutsignal:

– Det var supertungt och det kändes som en förlust direkt efter matchen, säger lagkaptenen.

– Djurgården har en eller två bra chanser i dag och det är inte första gången vi tappar sent, vi gjorde det mot Västerås också. Om det är en tillfällighet eller inte, det vet jag inte, men man vill inte tappa så sent. Man vill aldrig tappa en ledning men man känner det extra mycket då.

Oscar Wendt: Ett steg i rätt riktning

Första halvlek var ingen sprakande historia. Djurgården försökte trycka på, men IFK Göteborg stod upp bra.

Blåvitt behöll stabiliteten i andra halvlek, och lyckades dessutom bli snäppet vassare offensivt.

Och det skulle ge utdelning. I den 59:e minuten mötte Thomas Santos ett fint inlägg från Emil Salomonsson och sköt in 1–0 på volley. Glädjen hos IFK-supportrarna bakom målet var total.

ANNONS

Oscar Wendt tycker att prestationen mot Djurgården var ett steg i rätt riktning. Speciellt jämfört med lagets förra match mot Brommapojkarna.

– Jag är givetvis besviken över att vi inte kunna vinna. Det är blandade känslor. Besviken över resultatet, men ganska nöjd med hur det såg ut.

IFK-veteranen utvecklar:

– Vi är bättre på det mesta. Vi försvarar bra genom hela matchen (förutom det sista insläppta målet, lägger han till), vi står upp bra, är bra i pressen, spelar med ett större självförtroende och med ett större lugn.

– Tidigare har vi haft en tendens att bevaka mer än att fortsätta spela efter vi tagit ledningen, men nu tycker jag vi vågar mer. I stort sett hela matchen fortsätter vi spela och gör det med ett större lugn. Om man ser till helheten är det bra för oss att vi känner att vi varit i Stockholm och gjort en bra match mot ett bra lag. Den prestationen är bra för oss sett till det som komma ska.

I nästa match tar Blåvitt emot Värnamo på Gamla Ullevi. Den matchen spelas på lördag, avspark 17:30.

Så startade IFK Göteborg mot Djurgården:

Jacob Karlström – Sebastian Ohlsson, Gustav Svensson, Oscar Wendt, Anders Trondsen – Kolbeinn Thordarsson, David Kruse – Thomas Santos, Arbnor Mucolli, Oscar Pettersson – Gustaf Norlin.

LÄS MER:Stefan Billborn i stor intervju om första tiden i IFK Göteborg

LÄS MER:Stor intervju med Håkan Mild om IFK Göteborg och framtiden

LÄS MER:Ola Larsson om IFK Göteborgs jakt på nyförvärv

ANNONS